Izabella Scorupco

Izabella Scorupco tillbaka med nya svenska serien Hidden

Izabella Scorupco är stilikonen som gjorde sin första film som 18-åring, blev popstjärna, flyttade till Los Angeles, spelade in filmen Golden Eye och blev en världskänd Bondbrud. Nu är hon tillbaka i sitt älskade Sverige med fantasy-serien Hidden. Se vår intervju med Izabella samt klipp från serien här!

 

Den nya tv-serien Hidden utspelar sig i ett övernaturligt Stockholm och beskrivs som en fantasy-thriller. Den är baserad på Filip Alexandersons bok Förstfödd. Izabella Scorupco spelar karaktären Viveca Eldh som jobbar som en slags beskyddare av ett dolt samhälle som existerar parallellt med det riktiga samhället. I och med lanseringen har Izabella Scorupco tillfälligt lämnat hemstaden Los Angeles för Sverige.

– Det är en otroligt fascinerande berättelse! Inom fantasy så ser karaktärerna ofta konstiga ut, de har fyra armar, horn eller you name it. Men i den här serien är karaktärerna väldigt realistiska och ser inte ut att besitta någon speciell förmåga. Vi ser ut som vanliga människor, säger hon och lägger till att det är en av sakerna hon gillar mest med serien.

Blir en Hidden efter en traumatisk händelse

I serien får vi följa karaktären Jonas, som spelas av svensk-tyske August Wittgenstein, vars liv vänds upp och ner efter en allvarlig olycka. Efter olyckan får han oanade krafter och dras in i en dold värld där hans liv är i fara. Viveca Eldh (Izabella Scorupco) får i uppdrag att hitta honom.

– Man blir en Hidden under en traumatisk händelse i livet. Oftast är det en situation där man står inför döden, det kan vara en olycka eller att du inte vill leva längre. Men precis innan du egentligen borde dö så kommer du tillbaka till livet och märker att du besitter en kraft. En kraft som du inte förstår. Och det är då ditt nya liv som Hidden börjar.

Hidden består av åtta delar och har premiär med ett dubbelavsnitt på Viaplay 1 februari, därefter kommer den att visas på TV3.

Läs mer:

De bästa tv-serierna att se fram emot under 2019

Ny trailer till Game of Thrones säsong 8 – och spikat premiärdatum

Se den nya teasern till Game of Thrones sista säsong