Hermione, Harry Potter och Ron Weasley

J.K. Rowling startar Harry Potter at home för alla fans

Runt om i världen sitter människor i karantän på grund av coronaviruset. Nu startar J.K. Rowling en ny mötesplats online för alla Harry Potter-fans som behöver lite extra magi i tillvaron.

Just nu sitter människor världen över hemma i karantän på grund av coronaviruset. Skolor i både Tyskland, Norge och Italien har stängt och många barn och ungdomar tvingas nu att stanna hemma.

Harry Potter blir gratis ljudbok

En som vill försöka göra livet i karantän lite mindre jobbigt är den brittiska författaren J.K. Rowling. Hennes böcker om Harry Potter har sålts i nästan en halv miljard exemplar. De sammanlagt sju böckerna har även filmatiserats, då med Emma Watson i rollen som Hermione Granger, Rupert Grint som Ron Weasley och Daniel Radcliffe som självaste Harry Potter.

Hermione Granger, Harry Potter och Ron Weasley

Emma Watson, Daniel Radcliffe och Rupert Grint fick alla sina stora genombrott i filmerna om Harry Potter.

Nyligen stod det klart att J.K. Rowling låter den första boken om Harry Potter vara gratis som ljudbok och e-bok just nu. Gratisversionen av Harry Potter och de vises sten finns nu tillgänglig på engelska, spanska, franska, italienska, tyska och japanska. Än har den inte kommit ut gratis på svenska.

J.K. Rowling startar ny sajt för Harry Potter-fans

Nu startar J.K. Rowling även en ny mötesplats för ungdomar och Harry Potter-fans världen över. Det är på en hemsida som går under namnet Wizardingworld.com som författaren har skapat en helt ny plattform.

”Föräldrar, lärare, och yrken som jobbar med att hålla barn underhållna under karantän behöver lite magi just nu”, skriver författaren på Twitter.

Plattformen som går att hitta via hemsidan heter Harry Potter at home, kort och gott översatt till ”Harry Potter hemma” på svenska. Där kan man läsa mer om den magiska världen, spela spel, lösa digitala pussel och se på olika typer av magiska videos.

– Jag hoppas att det här initiativet kommer att ge barn och vuxna en välkommen distraktion under deras tid i karantän, säger J.K. Rowling i ett uttalande.

Foto: TT

LÄS MER: 

21 superkändisar som du glömt var med i Harry Potter

Vem i Harry Potter är du? Gör vårt quiz och få svaret

12 magiska filmer och serier att se när du saknar Harry Potter