Julia Ragnarsson: ”Viktigt att visa det ur ett kvinnligt perspektiv”

Julia Ragnarsson: ”Viktigt att visa det ur ett kvinnligt perspektiv”

Julia Ragnarsson spelar rollen som Vanessa i den nya Viaplay-serien Två systrar. För oss berättar hon hur Vanessa skiljer sig från roller hon spelat tidigare, och att det är uppfriskande att få skildra att ”vara skitpackad och inte så tillrättalagd” ur ett kvinnligt perspektiv.
Fem snabba med Julia Ragnarsson - om film och jobb
0:46

Efter reklamen: Fem snabba med Julia Ragnarsson - om film och jobb

(0:46)

Slå på ljud

Två systrar-aktuella Julia Ragnarsson provfilmade flera gånger för rollen som Alicia, men när hon för fjärde gången skulle provfilma mot en ny motspelare så blev hon ombedd att istället läsa manuset för rollen som Vanessa – och därefter blev det hon som fick axla rollen som Vanessa.

– Jag är inte helt säker på varför, men de tyckte väl att jag passade bättre som henne, säger hon.

Julia Ragnarsson om att spela Vanessa i Två systrar

Tidigare har vi sett Julia Ragnarsson i bland annat Fartblinda och Springfloden, och i Två systrar ser vi henne nu i en roll som inte påminner om någon av de rollerna som vi sett henne i förut.

– Jag tror att just att den här rollen inte påminner så mycket om någon roll jag spelat var väldigt kul och uppfriskande på många sätt. Att man får vara lite smutsig och avslappnad, lite rolig ibland också, att vara ful och att man som kvinna får vara skitpackad och inte så tillrättalagd. Det känns också viktigt att visa det ur ett kvinnligt perspektiv, säger Julia.

Amanda Schulman, Julia Ragnarsson, Dilan Gwyn, Hannah Widell på pressträffen inför premiären av Två systrar.

Amanda Schulman, Julia Ragnarsson, Dilan Gwyn, Hannah Widell på pressträffen inför premiären av Två systrar.

Karin Törnblom/TT

Julia om relationen till sin bror

Tv-serien Två systrar handlar om systrarna Vanessa och Alicia (Dilan Gwyn) och är baserad på Hannah Widell och Amanda Schulmans romantrilogi i samma namn. Privat har Julia Ragnarsson ingen erfarenhet av att ha en syster. Men att ha en bror, det har hon däremot erfarenhet av.

– Har man en storebror så är det väl såhär, 'ut ur mitt rum, stick!'. Det är ungefär den relationen man har i väldigt många år. Men nu är han och jag, fyra år är ju ingenting när man är i den här åldern, nu känns det som att vi är jämnåriga nästan. Så jag har inte kunnat applicera min relation med min bror på det här, säger Julia och skrattar.

Som liten drömde hon däremot om att också ha en syster. Och nog kan vi alla utan en syster i syskonskaran relatera.

– Men däremot tror jag att jag gick runt och önskade väldigt mycket när jag var yngre att tänk om jag hade en lillasyster eller en storasyster, det skulle vara så kul. Men det fick man ju använda sina nära vänner till istället, att man låtsades att man var systrar.

Två systrar har premiär den 5 september.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Två systrar-aktuella Dilan Gwyn väntar sitt första barn
Hannah och Amanda om nya serien Två systrar och likheterna med deras eget liv
MASSOR av nya seriesnackisar på Viaplay 2021 – här är hela listan