Juno-skådespelaren Elliot Page kommer ut som trans

Skådespelaren Elliot Page kommer ut som trans. I ett Instagraminlägg skriver han om lyckan om att äntligen älska den han är.
6 fakta om Elliot Page (BAAAM)
Slå på ljud

Skådespelaren Elliot Page* är känd från storfilmer som Juno och Inception och tv-serier som Umbrella Academy. Under tisdagskvällen skrev han ett inlägg på sin Instagramsida där han kom ut som transsexuell.

”Mina pronomen är han/hen”

”Hej vänner, jag vill dela med er att jag är trans, mina pronomen är han/hen och mitt namn är Elliot. Jag är så glad över att kunna skriva detta. Att få vara här. Att få ha kommit till den här platsen i mitt liv”, skriver Page och fortsätter:

”Jag älskar att jag är trans. Och jag älskar att jag är queer. (...) Till alla transpersoner som måste hantera trakasserier, självhat, misshandel och hot om våld dagligen: jag ser er, jag älskar er och jag kommer att göra allt jag kan för att förändra den här världen till det bättre”.

Pages pronomen är både han och hen och Page beskriver sig själv som trans och icke-binär.

*Elliot Page gick tidigare under namnet Ellen Page. Men att benämna transpersoner vid det namn som inte längre matchar deras könsidentitet kallas att dödnamna och anses av många vara nedvärderande. Därför har Baaam valt att genomgående skriva Elliots valda namn men har här lagt in ett förtydligande.

Relaterade artiklar
Tone Sekelius vill inte leva upp till samhällets bild av en transkvinna