matthew perry och julia roberts, jennifer lopez och diddy, ellen degeneres och anne heche

10 kändisar som vi glömt dejtade på 90-talet

Det finns många oförglömliga kändispar som dejtat varandra genom åren. Och så finns det par som helt fallit i glömska. Här är tio kändispar från 90-talet vi verkligen inte kommer ihåg har dejtat varandra.
6 kändisuppbrott vi minns
2:02

Efter reklamen: 6 kändisuppbrott vi minns

(2:02)

Slå på ljud

Kommer du ihåg att Julia Roberts och Matthew Perry dejtade varandra? Eller att Eagle-Eye Cherry och Helena af Sandeberg haft en relation? Nej, inte vi heller. Här är tio kändisar som vi helt glömt bort dejtade varandra under 90-talet.

Hollywoodstjärnor som dejtat varandra:

Julia Roberts och Matthew Perry

Paret dejtade 1995 till 1996 och de träffades när Julia Roberts gästspelade i tv-serien Vänner. Julia Roberts var faktiskt den första officiella relationen Matthew Perry hade, men tyvärr gick paret skilda vägar efter bara 1,5 år ihop.

Sandra Bullock och Matthew McConaughey

Sandra Bullock och Matthew McConaughey
Araldo Di Crollalanza/Shutterstock

Mellan 1996 och 1998 var skådisarna Sandra Bullock och Matthew McConaughey riktigt hett paparazzistoff. Det är svårt att hitta ett par som utstrålar mer 90-tal än det här, ändå glömmer vi helt bort att de faktiskt dejtat.

Gwyneth Paltrow och Brad Pitt

Gwyneth Paltrow och Brad Pitt
Charles Sykes/Shutterstock

90-talets it-par nummer ett! Stjärnorna dejtade mellan 1995 och 1997 och hann till och med förlova sig. En förlovning som sedan hastigt bröts och de gick skilda vägar. I olika intervjuer har det forna paret sagt att de helt enkelt inte var rätt för varandra.

Ellen DeGeneres och Anne Heche

Ellen DeGeneres och Anne Heche
Bei/Shutterstock

De två tv-stjärnorna träffades på Vanity Fairs Oscarsfest 1997 och föll pladask för varandra. I dag är Ellen dock gift med Portia de Rossi, och de två är ett så etablerat par i Hollywood att många helt glömt bort att Ellen och Anne en gång i tiden var ett par.

Jennifer Lopez och Diddy

Jennifer Lopez och Diddy
Bei/Shutterstock

Jennifer Lopez och Sean Combs, som Diddy heter egentligen, hade en relation i slutet av 90-talet och början av 00-talet. I dag är paret fortfarande goda vänner och beviset på att man kan vara vän med sitt ex.

Svenska kändisar som dejtat varandra:

Niklas Strömstedt och Efva Attling

Musikerna och designern gifte sig 1985 och var ett av Sveriges hetaste par i början av 90-talet. Niklas Strömstedt och Efva Attling fick två barn ihop, men skilde sig 1995. I dag har de båda två funnit kärleken på nytt. Niklas är gift med programledaren Jenny Strömstedt och Efva är gift med sångerskan Eva Dahlgren. De två paren är så älskade av svenska folket att många glömmer bort att Niklas och Efva faktiskt var gifta en gång i tiden.

Josefin Crafoord och Wille Crafoord

Josefin Crafoord och Wille Crafoord
Jrgen Hildebrandt

Radioprofilen Josefin Crafoord och musikern Wille Crafoord gifte sig 1995 och fick sonen Roderick tillsammans. Fyra år senare skilde de sig dock och i dag har många helt glömt av att de en gång varit ett par.

Alice Bah Kuhnke och Henrik Johnsson

Tv-profilerna Alice Bah Kuhnke och Henrik Johnsson gifte sig 1998 och blev snabbt ett riktigt it-par. Att två stora programledare i Sverige hade hittat kärleken i varandra var någon kvällstidningarna och tv-tittarna älskade! I början av 2000-talet skilde de sig dock och kärlekssagan var över. I dag har båda gift om sig, Alice med skådespelaren Johannes Kuhnke och Henrik med ryttaren Malin Baryard.

Eagle-Eye Cherry och Helena af Sandeberg

På 90-talet var Eagle-Eye Cherry och Helena af Sandeberg ett av våra mest uppmärksammade par. 2000 gick paret dock skilda vägar, och i en intervju med Aftonbladet har Eagle-Eye Cherry sagt att uppbrottet berodde på att paret arbetade för mycket på varsitt håll.

Anitha Clemence och E-Type

När Anitha Clemence och Ann Söderlund turnerade med sin show Förfest med Lillelördag avslöjade Ann att Anitha haft en längre romans med europopartisten E-Type under det glada 90-talet. När Aftonbladet senare tog kontakt med Anitha bekräftade hon kärleksryktet:

– Ja, det stämmer att vi var tillsammans ett tag. E-Type är en jättesnäll och rar person och vi hade en romans, sa hon.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Så stylade kändisarna sin första röda matta som par
Kändisarna som varit sååå nära att gifta sig med varandra
Quiz: Hur bra koll har du på 00-talets hetaste kändispar?