Svenska kändisar som hållit sina graviditeter hemliga

Svenska kändisar som hållit sina graviditeter hemliga

Vissa är bättre på att hålla hemligheter än andra. Här är exempel på folkkära profiler som inte berättat att de väntar barn – förrän väldigt sent!
TV: Svenska kändisar som hållit sina graviditeter hemliga
1:09

Efter reklamen: TV: Svenska kändisar som hållit sina graviditeter hemliga

(1:09)

Slå på ljud

Ett liv i rampljuset innebär att du mer eller mindre alltid är iakttagen av nyfikna fans och nyhetstörstande journalister. Ändå finns det dem som lyckas hålla stora delar av sin vardag privat. Här listar vi exempel på svenska kändisar som valt att inte berätta om sina graviditeter förrän väldigt sent:

Alicia Vikander

Till att börja med – Alicia Vikander, som faktiskt höll hela sin graviditet hemlig. Det var när Alicia i början av augusti sågs med en bebis i famnen på flygplatsen i Paris som ryktena började florera, hade hon och maken Michael Fassbender blivit föräldrar i smyg?

Cirka en månad senare bekräftade den svenska skådespelaren att hon blivit mamma. Det var i det amerikanska magasinet People som Alicia öppnade upp om föräldraskapet och hur det förändrat hennes syn på livet.

– Jag har nu en helt ny förståelse för livet generellt. Det är ganska vackert, och kommer bidra mycket till mitt arbete i framtiden.

Hannah Widell

Hannah Widell
Karin Törnblom/TT

Medieprofilen Hannah Widell och Philip Lindh träffades för två år sedan. Förra sommaren förlovade de sig, och i slutet av augusti i år gick de ut med att de väntar barn tillsammans. Bebisen är beräknad till någon gång i höst, vilket innebär att de hållit stora delar av graviditeten för sig själva.

– Bebisen kommer ganska snart. Den kommer komma här nu under hösten. Jag känner att det har varit härligt att hålla det här för mig själv och min familj och vänner och mina nära kollegor. Det har varit anledningen till att jag berättar det här ganska sent helt enkelt, sa Hannah i en intervju med Aftonbladet.

Petra Marklund

I juli 2018 gick artisten Petra Marklund ut med att hon och fästmannen Niklas Bergwall väntade sitt andra barn – och bara två månader senare kom parets dotter till världen. Familjen höll med andra ord graviditeten hemlig i sju av nio månader.

”Nu ser man inte foten längre.. så JA, jag är gravid”, skrev Petra på Instagram i samband med att hon offentliggjorde graviditeten.

Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia på sonen Julians dop
Erik Simander/TT

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia gick ut med att de väntade sitt tredje barn i december 2020, och drygt tre månader senare kom deras son till världen.

Att paret lyckades hålla graviditeten hemlig så pass länge beror mycket på pandemin, som gjorde att de officiella uppdragen blev färre. I sociala medier visade Sofia dessutom upp sig på mer beskurna bilder, och vid pressfotograferingar och liknande höll hon ofta armarna i kors.

Foto: TT

TV: Här är 5 snackisar från veckan som gått
1:24

Efter reklamen: TV: Här är 5 snackisar från veckan som gått

(1:24)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
5 kändispar som gjorde slut när de väntade barn
6 kändisar som var gravida under filminspelningar
8 genialiska sätt kändisar avslöjat sina graviditeter