Kändisar högläser Harry Potter på Spotify – lyssna här

Kändisar högläser Harry Potter på Spotify – lyssna här

Grattis alla mugglare! Nu finns Harry Potter och de vises sten på Spotify, med bland andra Daniel Radcliffe, Dakota Fanning och David Beckham som uppläsare.
Kändisar som lämnat Hollywood för nya karriärer
Slå på ljud

I början av april lanserade den brittiska författaren J.K. Rowling Harry Potter at home, en ny digital plattform där fans från hela världen kan mötas. Hemsidan, där användare bland annat kan spela spel och lösa pussel, har tagits fram för alla oss som behöver lite extra magi under hemmakarantänen:

– Jag hoppas att det här initiativet kommer att ge barn och vuxna en välkommen distraktion under deras tid i karantän, säger J.K. Rowling i ett uttalande.

Harry Potter och de vises sten släpps på Spotify

I samband med detta släpptes även Harry Potter och de vises sten som gratis ljudbok samt e-bok på flera olika språk – nu även med engelskt tal på Spotify.

Under tisdagen avslöjades nämligen att romanen får nytt liv på musiktjänsten, den här gången med en rad kända profiler:

”Från och med i dag kommer fantastiska vänner av trollkarlsvärlden turas om att läsa den första Harry Potter-boken. Och du kan nog hålla med om att vi har den perfekta uppläsaren för kapitel ett”, uppger sajten på Twitter och bifogar en video med ett smakprov på kommande kändisar.

Här kan du lyssna på det första kapitlet

Såklart är det Daniel Radcliffe som sparkar igång ljudboken, skådespelaren som spelade Harry Potter i filmatiseringen av bokserien. Förutom Radcliffe kan vi också se fram emot uppläsare som David Beckham, Dakota Fanning, Eddie Redmayne och Noma Dumezweni (med flera).

Redan nu kan du lyssna på det första kapitlet med Daniel Radcliffe på Spotify, en följetong som släpps en gång i veckan fram till slutet av juni. Du kan också se videor av uppläsningarna på Harry Potter at home, klicka här för att komma till det första kapitlet.

Här hittar du länken till ljudboken på Spotify!

Foto: TT

LÄS MER: 

Så ser Ginny från Harry Potter ut i dag 

J.K. Rowling startar Harry Potter at home för alla fans

Harry Potter-scenen som dykt upp chockar fansen