Eurovision Song Contest: The fire saga

Kändisarna i Eurovision Song Contest: The story of Fire Saga

Netflix film om Eurovision Song Contest har gjort succé. I filmen syns en rad tidigare vinnare och artister flimra förbi. Vi har listat samtliga superstjärnor från verklighetens Eurovision som medverkar.
10 serier med högsta betyg på IMDb
Slå på ljud

Under Eurovision Song Contest 2018 dök den amerikanska skådespelaren Will Ferrell plötligt upp på repetitionerna. Han syntes bland annat granska den svenska delegationen bestående av Benjamin Ingrosso med team.

Efter en hel del frågor, rykten och spekulationer visade det sig att Will Ferrell skulle göra en film om just Eurovision Song Contest.

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Hollywoodstjärnan ska ha fått upp ögonen för musiktävlingen när hans svenska fru Viveca Paulin introducerade honom för den redan i slutet på 90-talet. I slutet av juni i år hade filmen premiär på Netflix, och den har redan blivit en stor succé.

Huvudrollerna görs av Will Ferrell och Rachel McAdams. De spelar en isländsk duo som drömmer om att vinna Eurovision Song Contest. Filmen är en romantisk komedi och driver vilt med tävlingen på ett kärleksfullt sätt.

Eurovision-stjärnorna som medverkar i filmen

Förutom Will Ferrell och Rachel McAdams syns även en hel del andra superstjärnor, framför allt i Eurovision-världen. I filmen görs ett långt medley som avslutas med ABBA:s vinnarlåt Waterloo från 1974. Där syns inte bara svenskarna John Lundvik och Loreen, utan även flera vinnare från tävlingen genom åren.

Här är samtliga Eurovision-stjärnor som alla dyker upp i medleyt:

Conchita Wurst – Österrike (vinnare 2014)

Jesse Matador – Frankrike (12:e plats 2010)

Alexander Rybak – Norge (vinnare 2009)

Netta – Israel (vinnare 2018)

John Lundvik – Sverige (5:e plats 2019)

Loreen – Sverige (vinnare 2012)

Anna Odobescu – Moldavien (utslagen i semifinalen)

Elina Nechayeva – Estland (8:e plats 2018)

Bilal Hassini – Frankrike (16:e plats 2019)

Jamala – Ukraina (vinnare 2016)

Utöver det syns även Eurovision-vinnaren Salvador Sobral i en scen där han sitter och spelar piano ute på en gata. Salvador Sobral vann tävlingen för Portugals räkning år 2017:

Se hela medleyt från Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga här:

Foto: TT, Youtube, Netflix

LÄS MER: 

Molly Sandén sjunger i Netflix film om Eurovision Song Contest

Netflix i maj 2020 – här är alla nya filmer och serier