Brad Pitt, Angelina Jolie, Jennifer Aniston och John Mayer på Oscars

Kändisparen vi minns från Oscarsgalan

Den årliga Oscarsgalan undgår knappast någon. Ett inslag som alltid får stor uppmärksamhet är röda mattan där kändisparen avlöser varandra. Här har vi samlat de mest ikoniska konstellationerna, och hur det gick för dem sen – på galan och privat.

Kärlekens Hollywood har ett speciellt skimmer över sig. Vissa kändispar glömmer vi aldrig. Här är tio av dem.

Madonna och Michael Jackson 1991

Madonna och Michael Jackson på Oscarsgalan 1991

När Madonna och Michael Jackson kom tillsammans ryktades det om en romans som förblev obekräftad.

Om internet hade varit stort när Prince of Pop dök upp på Oscarsgalan med Queen of Pop år 1991 hade det gått sönder. Men var de ett par? Madonna förklarade i en intervju på 90-talet att det hela var ett spontant infall där Michael hade frågat henne vem hon skulle ta med sig till galan, varpå hon svarat ”Jag vet inte, vill du gå?”. Michael ska ha sagt ”Ja, det skulle vara toppen”, och så blev det.

”Vill ni veta vad som hände sedan?” sa Madonna i samma intervju. ”Det kommer jag inte berätta”. Så gåtfull!

Madonna postade en bild från kvällen på Instagram för två år sedan och skrev ”Bästa dejten någonsin!”.

Brad Pitt och Gwyneth Paltrow 1996

Brad Pitt och Gwyneth Paltrow på Oscarsgalan 1996

Brad Pitt och Gwyneth Paltrow var tillsammans i tre år.

Brad och Gwyneth har tillhört Hollywoods absoluta grädda i flera decennier. Detta år var Brad nominerad för bästa manliga biroll i filmen Twelve Monkeys. Han vann dessvärre inte, men njöt ändå av kvällen tillsammans med sin dåvarande partner i crime. Ett år senare gjorde de slut. Tre år senare vann däremot hon en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll för sin insats i Shakespeare in Love.

Brad Pitt och Angelina Jolie 2014

Brad Pitt och Angelina Jolie på Oscarsgalan 2014

Äkta makarna Brad Pitt och Angelina Jolie gick skilda vägar 2019.

Nästan 20 år senare var det en ny konstellation som dök upp, Brad Pitt och Angelina Jolie. De möttes 2004 under inspelningen av Mr. and Mrs. Smith, när Brad fortfarande var gift med Jennifer Aniston. Brad och Angelina höll ihop i tolv år och uppfostrade sex barn tillsammans innan skilsmässan offentliggjordes år 2016.

Heath Ledger och Michelle Williams 2006

Heath Ledger och Michelle Williams på Oscarsgalan 2006

Heath Ledger och Michelle Williams på Oscarsgalan 2006.

Detta år var Heath Ledger nominerad i kategorin bästa manliga huvudroll och Michelle Williams i bästa kvinnliga biroll, för sina respektive roller i Brokeback Mountain. Ingen av dem vann. Heath gick bort i en överdos år 2008 och fick året efter en Oscar postumt i kategorin bästa manliga biroll för sin tolkning av Jokern i Batman-filmen The Dark Knight. Michelle har fortsatt sin skådespelarkarriär och nominerats totalt fyra gånger, men ännu inte vunnit. Paret har en dotter ihop.

Jennifer Aniston och John Mayer 2009

Jennifer Aniston och John Mayer på Oscarsgalan 2009

Jennifer Aniston tog med sig musikern John Mayer till röda mattan 2009.

Vänner-stjärnan Jennifer Aniston dök upp på Oscarsgalan med sin dåvarande pojkvän, musikern John Mayer, år 2009. De poserade glatt framför kamerorna genom att hålla om varandra och kyssas på röda mattan. Men bara kort efter att bilderna kablats ut hade paret gjort slut. För andra gången.

Johnny Depp och Vanessa Paradis 2004

Johnny Depp och Vanessa Paradis på Oscarsgalan 2004

Johnny Depp och Vanessa Paradis har också gått skilda vägar sedan denna bild togs.

Med en nominering i kategorin bästa manliga huvudroll för rollen som kapten Jack Sparrow i Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl dök Johnny Depp upp tillsammans med sångerskan Vanessa Paradis. Paret hann få två barn innan de bröt upp 2012 efter 14 år tillsammans.

Leonardo DiCaprio och Gisele Bündchen 2005

Leonardo DiCaprio och Gisele Bündchen på Oscarsgalan 2005

Många drömde om att vara Leonardo DiCaprio och Gisele Bündchen den här kvällen 2005.

Detta år var Leo nominerad till bästa manliga huvudroll för sin roll i The Aviator. Med sig till ceremonin tog han supermodellen Gisele Bündchen, som gjorde slut med honom senare samma år. Han vann till slut sin efterlängtade Oscarsstatyett för bästa manliga huvudroll i The Revenant 2016.

Reese Witherspoon och Ryan Phillippe 2006

Reese Witherspoon och Ryan Phillippe på Oscarsgalan 2006

Reese Witherspoon med dåvarande maken Ryan Phillippe.,

Strålande glad tog Reese Witherspoon 2006 emot en statyett för bästa kvinnliga huvudroll efter succén med filmen Walk the Line. Vid hennes sida stod maken sedan sju år tillbaka, Ryan Phillippe. De gjorde inte sken av att vara i kris, men ett år senare hade paret separerat.

Tom Cruise och Nicole Kidman 2000

Tom Cruise och Nicole Kidman på Oscarsgalan

Tom Cruise och Nicole Kidman har två gemensamma barn, men ingen kontakt med varandra.

Superparens superpar, Tom Cruise och Nicole Kidman, kom till galan med förhoppningen att Tompa skulle kamma hem pris för sin roll i Magnolia. Det gjorde han inte. Ett år senare skildes de, och tre år senare vann i stället Nicole i kategorin bästa kvinnliga huvudroll för sin roll i The Hours.

Vanessa Hudgens och Zac Efron 2009

Vanessa Hudgens och Zac Efron på Oscarsgalan 2009

Så kallad ’puppa love’ uppstod mellan Vanessa Hudgens och Zac Efron.

Vanessa Hudgens och Zac Efron träffades i tonåren under inspelningarna av den nu moderna Disney-klassikern Highschool Musical. Ingen av dem har vunnit guldgubben ännu, men de har ju en lång karriär framför sig. Tilläggas ska också att de inte är tillsammans i dag.

Foto: TT

Läs mer:

10 minnesvärda tweets från Oscarsgalan 2019

8 händelser vi minns från Oscarsgalan

De är nominerade till Oscars 2020 – hela listan