dirty dancing och John tucker must die

Kärleksparen i tonårsfilmer som tagit oss med storm – och inte

Perfekta matchningar eller dysfuntionella relationer. I tonårsfilmer hittar vi bägge sorter. Se listan över kärleksparen som verkligen passar ihop – och de som borde göra slut.
Paren som visar att det finns äkta kärlek i Hollywood
Slå på ljud

Vad krävs för att det ska bli en bra kärleksmatch på film? Besvarade känslor, respekt och hänsyn, är en god start. Här är fem gånger som detta verkligen uppstått mellan par i tonårsfilmer och vi älskat dem för det! Plus fem gånger det saknats helt – och försöket att övertyga tittaren om parets kompatibilitet fallit platt.

Bästa paren i tonårsfilmer

Kat och Patrick i 10 orsaker att hata dig

10 orsaker att hata dig

Det uppstår kärlek mellan Patrick och Kat i 10 orsaker att hata dig.

Patrick (Heath Ledger) går som Kats (Julia Stiles) dejt på skolbalen mot betalning, men inser snart att han lika gärna hade gjort det gratis. Hennes eldiga och konstnärliga personlighet fångar Patricks hjärta och han tar pengarna (som bästa vännen betalade) och köper en gitarr till Kat, som drömmer om att starta ett band. Hur gulligt?

Anna och Jake i Freaky Friday

Freaky Friday

Känslor mellan Anna och Jake, även efter den olyckliga förväxlingen i Freaky Friday.

När Anna (Lindsay Lohan) och hennes mamma Tess (Jamie Lee Curtis) får varsin förhäxad lyckokaka på en kinakrog förbyts deras kroppar med varandra. De ska lära sig en läxa att se varandras perspektiv istället för att jämt bråka om saker. Annas kärleksintresse Jake (Chad Michael Murray) blir inte avskräckt, utan fortsätter dejta Anna – i mammans kropp! Äkta lööve övervinner allt.

Taylor och Chad i High School Musical

high school musical

Taylor och Chads relation utvecklas i High School Musical 1, 2 och 3.

Det börjar trevande för det skönsjungande paret Taylor (Monique Coleman) och Chad (Corbin Bleu). Hon tycker att han är en störig kille i klassen, och han ser henne som en pluggis. I slutet på första filmen har de närmat sig varandra och går på en efterfest ihop. I tredje filmen går de på skolbalen tillsammans och känslan är att de kommer hålla för evigt.

Viola och Duke i She’s the Man

She's The Man

Viola och Duke gick från vänner till kärlekspar i She’s The Man.

Viola (Amanda Bynes) klär ut sig till sin mer lyckade tvillingbror för att prova på livet som internatelev. Hon faller snart för fotbollslagets snygging Duke (Channing Tatum) och lär känna alla hans fåniga och gulliga sidor. Visst, han är omedvetandes om hennes känslor, och att hon inte alls är fotbollskille som han, men det slutar ändå lyckligt sedan allt uppdagats.

Kate och Scott i John Tucker Must Die

John Tucker Must Die

Kate valde Scott framför brorsan John i John Tucker Must Die.

Kate (Brittany Snow) inser snabbt att den populäraste killen John (Jesse Metcalfe) på hennes nya skola är en riktig player. Hon konfronterar de tre tjejer som, ovetandes om varandra, dejtar honom paralellt. Tillsammans bestämmer de sig för att sätta dit John. I samma veva faller Kate för Johns lillebror Scott (Penn Badgley) som hon har kemiklasser ihop med. Trots att Kate förnedrar brorsan, vill Scott fortsätta ses.

Sämsta paren i tonårsfilmer

Baby och Johnny i Dirty Dancing

Dirty dancing

Åldersskillnaden mellan Baby och Johnny är besvärande i Dirty Dancing.

Visst, de överkommer klasskillnader. Men att den betydligt äldre dansinstruktören Johnny (Patrick Swayze) inleder en romans med den 17-åriga rikemansdottern Baby (Jennifer Grey) känns inte rätt. Kunde de inte ha väntat ett år? 

Sam och Austin i En askungesaga

en askungesaga

Sam försöker och försöker med Austin, som till slut faller för henne i En askungesaga.

”Att vänta på dig är som att vänta på regn i torka. Värdelöst och en besvikelse”, säger Sam (Hilary Duff) till Austin (Chad Michael Murray), och vi håller med. Det är först i slutet på den 95 minuter långa filmen som Austin inser hur gullig Sam varit hela tiden, och att han vill vara med henne.

Cady och Aaron i Mean Girls

mean girls

Cady förminskar sig själv för Aaron i Mean Girls.

Varför Cady (Lindsay Lohan) måste spela dummare än hon är för att fånga Aarons (Jonathan Bennet) uppmärksamhet på mattelektionerna, begriper vi inte. Hon faller för hans utseende men i övrigt har de noll kemi eller gemensamma intressen. När Aaron lämnar stan för att läsa på college inleder de långdistans, tyvärr.

Laney och Zack i She’s All That

SHE'S ALL THAT

Typisk storyline med töntig tjej som blir ”snygg” och får coola killen i She’s All That.

Ah, klassikern: Töntig tjej blir kär i cool kille. Tjej genomgår en make-over och kille blir kär tillbaka. Detta är inte okej! Först när Laney (Rachael Leigh Cook) tar av sig glasögonen, klipper håret och börjar använda smink så upptäcker Zach (Freddie Prinze Jr.) att hon är en pingla. Next!

Jean och Peter i To All the Boy’s I’ve Loved Before

To All the Boys I've Loved Before

Rätt kille fick inte tjejen i To All the Boys I’ve Loved Before.

Om vi fick bestämma skulle Jean (Lana Condor) dejta John (Jordan Burtchett) istället för Peter (Noah Centineo). Varför? För de tillhör samma Harry Potter-elevhem (Hufflepuff) och han är både romantisk och respektfull – till skillnad från Peter.

Foto: TT

Källa: Buzzfeed

LÄS MER:

8 serier med vibrerande heta kärlekspar

Minns du alla? Här är 00-talets hetaste kärlekspar

Kändisar som visar upp sin nya kärlek 2020