meghan markle och kate middleton är allvarliga. I mitten av bilden syns massa tidningar

Så har brittisk press skrivit om Kate Middleton vs Meghan Markle

I en intervju berättade Meghan Markle att brittisk press inte behandlar henne och svägerskan Kate Middleton likvärdigt. Här är 5 exempel på hur tidningarna vinklat samma sak väldigt olika.
Meghan Markle och Harry – så reagerar omvärlden efter intervjun
Slå på ljud

För drygt ett år sedan bestämde sig Meghan Markle och prins Harry för att lämna det brittiska kungahuset. De flyttade till andra sidan Atlanten och bor numera i USA med sonen Archie.

Rasism i det brittiska kungahuset

I dagarna släpptes en intervju som paret gjorde med Oprah Winfrey, och där avslöjade de en hel del om det brittiska kungahuset. Meghan berättade att under tiden hon var gravid med Archie ska personer inom hovet med oro diskuterat vilken hudfärg barnet skulle komma att få. Varken hon eller Harry ville avslöja vem eller vilka personer det handlade om, men de har i efterhand dementerat att det skulle röra sig om drottning Elizabeth och prins Philip.

Meghan Markle om brittisk media och särbehandlingen

I intervjun pratade Meghan även om den behandling hon fått av brittisk media, och framför allt om skillnaderna mellan de rubriker som hon fått under åren jämfört med de hennes svägerska Kate Middleton har fått.

– Jag tror att volymen av det hela och intresset blev större på grund av sociala medier och det faktum att jag inte var brittisk, sa Meghan Markle i intervjun med Oprah Winfrey.

Hon berättade även att kungafamiljens medlemmar sagt att de alla varit utsatta för samma oförskämda behandling av media.

– Att vara oförskämd och att vara rasistisk är inte samma sak, sa Meghan Markle bestämt.

Så olika behandlas Kate Middleton och Meghan Markle

Här är flera exempel på de rubriker och löpsedlar som Kate Middleton och Meghan Markle fått genom åren. Meghan Markle var dock noga med att i intervjun med Oprah Winfrey påpeka att hon inte har något elakt att säga om Kate Middleton, utan tvärtom så anser hon att svägerskan är en älskvärd person.

Däremot lägger hon en hel del ansvar och skuld på pressen, och här är fem exempel på hur olika brittisk media behandlat de två svägerskorna:

Handen på gravidmagen:

Kate Middleton: När hon varit gravid har hon hyllats för hur hon beskyddande lägger handen på den växande magen.

Meghan Markle: Meghan Markle har blivit kallad Barbie och fejk när hon gjort exakt samma sak.

Avokado-gate:

Kate Middleton: När ett barn gav en avokado till prins William som han skulle ge vidare till Kate Middleton tyckte alla att det var sååå gulligt!

Meghan Markle: När Meghan Markle äter avokado bidrar hon enligt pressen till kriminalitet och förstör för mänskliga rättigheter världen över.

Blommorna på bröllopet:

Kate Middleton: Hertiginnans blommor på bröllopet mellan henne och prins William hyllades för att de följde de kungliga traditionerna.

Meghan Markle: Meghan åh andra sidan fick rubriker om hur hon höll på att ta livet av lilla Charlotte med sina bröllopsblommor.

Kilklackarna:

Kate Middleton: När hertiginnan bar kilklackar blev det snabbt rubriker om hur trendig hon var, och artiklar om var man kunde köpa liknande skor fyllde tidningarna.

Meghan Markle: När Meghan Markle däremot bar kilklackar handlade rubrikerna om hur hon bröt mot de kungliga reglerna. Spana in skorna här nedan och bedöm själva om ni ser någon markant skillnad:

Doftljusen i kyrkan:

Kate Middleton: Att använda doftljus i kyrkan var ett riktigt smart knep av Kate Middleton, och plötsligt skulle alla kyrkliga bröllop dofta citrus, basilika och ljuva blommor.

Meghan Markle: När Meghan Markle ville att kyrkan skulle lukta gott blev hon kallad för ”diktator”.

Foto: TT, printbilder från brittiska tabloider, CBS

Relaterade artiklar
7 saker som gör Meghan Markle så beundransvärd
12 saker som förvånade oss i Harry och Meghans intervju med Oprah