Kenza drabbad av nedstämdhet efter bröllopet – sköt upp smekmånaden

I lördags gifte sig Kenza med sin Aleksandar. Men efter bröllopet drabbades paret av nedstämdhet – och sköt upp bröllopsresan.

I lördags fick bloggaren Kenza Zouiten sin Aleksandar Subosic under ett storslaget bröllop på Rånäs Slott norr om Stockholm. Kenza lade då upp en bild på sin Instagram på det leende brudparet med texten ”Lyckligaste dagen i mitt liv” och bröllopet följdes av en stor och påkostad fest.

Läs mer: Äntligen! Kenza har gift sig – ”Lyckligaste dagen i mitt liv”


Under tisdagen var planen att paret skulle ge sig iväg på sin bröllopsresa – en tre veckor lång roadtripp längs Medelhavskusten. Men på sin blogg skriver hon att de båda kände sig så nedstämda efter bröllopet att de inte klarade av att åka.

”Planen var egentligen att ge oss iväg igår men efter bröllopshelgen kände vi oss båda så himla… ledsna. Jag visste att det skulle kännas lite tråkigt när något så stort man planerat så länge var över, men jag hade inte räknat med att det skulle kännas så tomt. Vi var inte alls sugna på att åka iväg, vi ville leva kvar i helgen. Vi saknade våra vänner och ville bara vara med dem!”.

Sagt och gjort sköt de upp avfärden, bjöd över sina vänner på pizza och när de vaknade under onsdagen kändes det bättre och smekmånaden kunde äntligen börja.


Att många drabbas av så kallad ”postwedding blues” efter ett bröllop är egentligen inte så konstigt. Efter månader av planerande och peppande inför den stora dagen så kommer den äntligen – och vad ska man nu se fram emot? Det är helt normalt att då känna en viss tomhet.

Det finns dock sätt att undvika det. Huffington Post tipsar bland annat om att hitta något nytt att se fram emot (allt från något personlig till något gemensamt), prata om det med andra eller göra saker med sin partner som båda drömt om (kanske börja spela tennis? Eller ge er på att måla om det där bordet ni pratat om att fixa). Helt enkelt, hitta ett nytt fokus i livet. Bröllopet må vara över men det är ju bara början.

Foto: Instagram/Kenzas och IBL