Klara Hammarström laddar för revansch

TT

Klara Hammarström bytte ut bästa vännen mot pojkvännen Alexander Holtz

Det blev en tidig sorti under förra årets Melodifestivalen, men nu är Klara Hammarström tillbaka med full kraft.
– Jag vill vara en power woman, säger hon.

Största snackisarna i Melodifestivalens historia
Slå på ljud

För två år sedan valde Klara Hammarström att satsa fullt ut på musiken, och övergav karriären som tävlingsryttare. Förra året gjorde hon debut på Melodifestivalen med låten Nobody som inte tog sig vidare från deltävlingen i Scandinavium.

Nu är hon tillbaka, och känner sig redan mer erfaren.

– I år har man nerverna lite mer på rätt ställe. Jag vet lite mer om vad som komma skall, och jag är lite mer på banan och inte helt lost med hur det går kommer att gå till, säger hon.

Rymd- och superstar-tema

I år är det som bekant ingen publik på Annexet i Stockholm. Att då uppbåda energi inför ett framträdande skulle kanske kunna svårt, men det tror inte Klara Hammarström ska vara några problem för henne.

– Jag har väldigt mycket energi och jag ska försöka få ut det på samma sätt, att jag menar det jag sjunger och att jag känner att publiken sitter på andra sidan kameran. Jag har lite tur på så sätt att jag sjunger en låt som jag får mycket pepp av, den bär mig, säger Klara Hammarström.

Låten är Beat of broken hearts och den hoppas hon ska kunna lyfta och inspirera alla som gått igenom en tung tid.

– Nu är vi alla i en situation med coronatider, och det har kanske inte gått som man velat alla gånger. Med den här låten försöker jag förmedla budskapet att vi är en del av något större och skita i småsakerna som man stör sig på.

Hur har ni tänkt med scenshowen?

– Vi har lagt mycket tid på min outfit. Jag vill se ut som en stadig tjej på scenen som vet vad hon gör där. Jag vill gå åt riddarrustninghållet, om man tänker lite Wonderwoman eller Supersnälla silver-Klara, säger Klara Hammarström och fortsätter berättar om ljussättningen:

– Jag har varit väldigt tydlig med att jag vill ha guld, jag vill ha rosé, jag vill ha coola färger. Moderna och väldigt fina. Jag vill att bakgrunden ska vara stjärnor och universum. Rymd- och superstar-tema.

För Klara Hammarströms egen del blev 2020 inte heller som hon hade planerat. Efter Melodifestivalen skulle hennes första år som artist rulla igång och hon hade hoppats kunna åka runt för att spela sin musik. Så blev det inte, men hon har ingen anledning att klaga.

– Jag har flyttat till Stockholm, skaffat mig en till familj här och jag känner mig glad över att ha fått vara med i Mello. Jag har blivit så mycket äldre på ett år, det känns galet att det bara var ett år sedan jag stod på Melloscenen, för det känns som att jag gjort det så många gånger nu, vilket jag ju inte har.

Klara Hammarström om pojkvännen Alexander Holtz

Med den nya familjen menar hon bland annat sin pojkvän, hockeyproffset Alexander Holtz.

– Det är något som jag kanske inte haft tid för annars, jag är ju en busy girl och aldrig haft tid för någon så där. Så det är jättekul, just nu sitter jag hemma hos honom i hans soffa och han är ute och skjuter vid hockeyrampen. Vi skulle ut och skotta den, men han fick skotta den själv, säger Klara Hammarström.

Hon säger att han finns där som ett bra stöd inför Melodifestivalen, även om hon aldrig riktigt känt sig ensam.

– Han är ju min bästa kompis också. Det är skitkul att ha någon som är väldigt nära. Tidigare har jag haft mina kompisar som nu bytts ut. Jag har aldrig varit själv så, nu är det bara att min bästa kompis är lite utbytt. Hon är inte så glad för det, säger hon med ett skratt.

”Vill förmedla en styrka till folket”

Nobody, Beat of broken hearts och hitten You should know me better. Klara Hammarströms låttitlar kan tyckas deppiga, men i texterna finns ofta stärkande budskap om att våga stå på egna ben.

– Det är ganska mycket jag. Jag försöker vara en power woman, och jag vill förmedla en styrka till folket. Det tycker jag att vi behöver i Sverige, att stå på oss lite. Och att blanda in lite kärlek i det också, säger Klara Hammarström.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Quiz: Hur många Mello-skandaler minns du?
Oscar Zia om nya musiken, glädjen över uppbrottet och längtan efter kärlek
Quiz: Hur mycket kan du om Melodifestivalen?