Klart! David Lindgren blir ensam programledare i Melodifestivalen

Klart! David Lindgren blir ensam programledare i Melodifestivalen

Nu har det avslöjats vem som programleder nästa års upplaga av Melodifestivalen. Och det är ingen mindre än David Lindgren.

Nu står det klart att David Lindgren, 35, återvänder som programledare för Melodifestivalen. Han är alltså ensam programledare för festivalen i år, precis som bland andra Petra Mede varit tidigare.

– Det känns skönt att ha gjort det en gång tidigare, jag känner mig förbredd på både kritik och beröm, säger David Lindgren.

Förra året gjorde David Lindgren succé med sin ”pappakropp” och schlagermedlyn, då tillsammans med youtubern Clara Henry och Hasse ”Kvinnaböske” Andersson.

– Det kommer att bli en helt ny ingång i år, men jag kommer att dansa och sjunga även i år. Det kommer även att bli lite nummer med lite tänkvärda budskap bakom, säger han.


Melodifestivalen 2018 går av stapeln med första deltävlingen i Karlstad den 3 februari och avslutas med en stor final på Friends Arena 10 mars.

Den enda artisten som är klar för festivalen är Stiko Per Larsson. Han vann årets ”P4 Nästa” och fick en direktplats i Melodifestivalen. Tyvärr har ingen av de som kommit dit genom tävlingen vunnit festivalen så det återstår att se hur det går för honom.

Den stora Eurovisionsschlagerfestivalen hålls sedan i Portugal i maj.


Hit kommer Melodifestivalen 2018:

Deltävling 1 – Karlstad 3 februari

Deltävling 2 – Göteborg 10 februari

Deltävling 3 – Malmö 17 februari

Deltävling 4 – Örnsköldsvik 24 februari

Andra chansen – Kristianstad 3 mars

Final – Stockholm 10 mars