Klart! Harry Potter blir Pokémon GO-spel – och då släpps det

Klart! Harry Potter blir Pokémon GO-spel – och då släpps det

Förra året tog Pokémon Go världen med storm. Det har länge spekulerats om en Harry Potter-uppföljare – och nu står det klart att spelet blir av.

2016 kommer att gå till historien som året då Pokémon GO fanns i varenda mobiltelefon. På stan syntes plötsligt mängder av folk stå och fånga pokémons och när ovanliga pokémon dök upp blev det nästintill en tjurrusning. Det var en magisk tid – som tyvärr tog slut med höstens antågande.

Men nu kan det snart bli dags igen. Det har nämligen länge spekulerats i att Harry Potter ska komma som nästa Go-spel och nu bekräftar företaget Niantic, som gjorde Pokémon Go, att så är fallet.


Spelet har fått namnet ”Harry Potter: Wizards Unite” och Niantic menar att spelet är nästa steg i AR-upplevelsen.

”Med ’Harry Potter: Wizards Unite’ kan de som länge drömt att få bli en del av trollkarlsvärlden få chansen att uppleva J.K. Rowlings värld på nära håll. Spelarna kommer att lära sig trollforlmer, utforska sitt eget närområde och tillsammans hitta och slåss mot fantastisak vidunder” skriver Niantic på sin utvecklingsblogg.

Med i spelskapandet är även Warner Bros. Interactive Entertainment och spelet är tänkt att släppas någon gång under 2018.

Foto: Warner Bros.