Conversations with friends av Sally Rooney

Klart! Sally Rooneys hyllade bok “Conversations with friends” blir tv-serie

Sally Rooneys debutroman älskas av många – och nu avslöjas att den bästsäljande boken Conversations with friends ska bli tv-serie. Enligt BBC kommer hela 12 avsnitt att produceras.

Boken Conversations with friends är den irländska författaren Sally Rooneys debutroman som hyllats världen över. Alla från recensenter till kändisar är lyriska över den. Sarah Jessica Parker har till exempel berättat på Instagram att hon läste den på en dag.

Handlar om Frances och Bobbi

Boken släpptes 2017 och rättigheterna till den har sålts till 12 länder. Den svenska översättningen har titeln Samtal med vänner. Handlingen kretsar kring de två kvinnorna Frances och Bobbi. De är bästa vänner och samtidigt exflickvänner. Frances är mer tillbakadragen, skriver poesi och vill bli författare. Bobbi är egocentrerad och en sån där person som verkar få all uppmärksamhet i rummen hon går in i, utan att ens försöka.

Under en poesikväll på en bar träffar de fotografen Melissa och hennes man Nick som är skådespelare. Något oväntat inleder Frances en affär med Nick och saker blir stökigare för varje kapitel.


Conversations with friends blir tv-serie

Nu har BBC meddelat att Conversations with friends ska bli en tv-serie i 12 delar. Inspelningen har inte påbörjats ännu. Däremot har Rooney själv sagt att hon är väldigt taggad inför projektet.

– Jag tror att vi kommer att hitta intressanta sätt att dramatisera bokens dynamik och jag är peppad på att se processen ta form, säger hon i ett pressmeddelande.

Lenny Abrahamson är en irländsk filmregissör. 2016 nominerades han för en Oscar för filmen Room.


Normal People blir också tv-serie

Faktum är att Sally Rooneys andra bok, Normal people, också ska bli tv-serie. Enligt Popsugar ska även den bli 12 delar och kommer att ha premiär redan detta år.

Normal people, som på svenska har fått titeln Normala människor, är en kärlekshistoria som även den utspelar sig på Irland. Huvudpersonerna heter Connell och Marianne. De växer upp i en småstad där han är populär men inte hon. Deras förhållande är på och av och vi får följa de båda till universitetet i Dublin, där rollerna plötsligt blir ombytta. Kapitlen varierar mellan att berätta handlingen från hans och hennes perspektiv.

Läs mer:

Flora Wiström: De här böckerna ska du satsa på under bokrean

Bea Uusmas bok Expeditionen. Min kärlekshistoria blir spelfilm

Här är allt vi vet om nya The Hunger Games-boken – ”The Ballad of songbirds and snakes”