La Casa de Papel season 4

Kommer det en säsong 5 av La Casa de Papel? Här är allt vi vet

Netflixserien La Casa de Papel är inne på sin fjärde säsong. Och den rafflande fortsättningen har fått oss alla att undra: Blir det en femte säsong? Här är allt vi vet!

Den spanska serien La Casa de Papel (eller Tower Heist som den också kallas) har gjort succé på Netflix och den tredje april i år släpptes säsong 4. Och det tog inte lång tid innan den klättrade upp på topplistan tätt intill den omtalade dokumentären Tiger King och Netflix senaste realityserie Too hot to handle.


Vad handlar La Casa de Papel på Netflix om?

Frågar man imdb klassas La Casa de Papel som ett actionfyllt kriminaldrama medan Wikpedia beskriver den som en dramathriller med brottstema. Man skulle väl kunna säga att den är både och.

Handlingen i La Casa de Papel kretsar kring en grupp rånare som ska utföra två kupper. Som i princip alla filmer och serier som på något sätt handlar om att stjäla pengar är målet att utföra det perfekta rånet. Eller rånen, för att vara korrekt. En kupp mot den spanska banken och den andra mot kungliga spanska myntverket. Hjärnan bakom rånen är den så kallade Professorn, som spelas av den spanska skådespelaren Álvaro Morte. Han har blivit världskänd tack vare Netflix-serien.


När kommer säsong 5 av La Casa de Papel?

I skrivande stund har Netflix ännu inte bekräftat ryktena om en femte säsong. Trots det finns det saker som talar för att vi inte sett det sista av La Casa de Papel.

Jag vet inte om jag behöver utfärda en spoilervarning här, men jag gör det för att ingen ska bli besviken.

Den mest uppenbara ledtråden till en eventuell fortsättning är ju det faktum att historien inte är klar ännu. Det finns för många lösa trådar.


Har säsong 5 av La Casa de Papel redan börjat spelas in?

Enligt sajten What’s on Netflix har skaparen av serien, Álex Pina, samt flera av hans kollegor, nämnt att det finns planer på en del fem.

I oktober förra året rapporterade den spanska dagstidningen ABC att förarbetet med säsong fem redan påbörjats. Om så är fallet skulle inspelningen, tidsmässigt sätt, redan ha kunnat börjat filmas. Men med tanke på coronavirusets framfart lär vi få vänta på en eventuell fortsättning. Som det ser ut nu har många efterlängtade seriepremiärer behövt skjutas upp. Däribland säsong två av Euphoria och den extremt hypade återföreningen av Vänner.

Läs mer:

13 saker som skulle hända i ett corona-avsnitt av Vänner

Såld på Tiger King? Här är 8 galna true crime-tips på Netflix

Netflix i maj 2020 – här är alla nya filmer och serier

HBO i maj 2020 – här är alla nya dokumentärer och serier

Mer nöjesinnehåll från oss på Baaam: