Leighton Meester.

Kommer du ihåg Leighton Meester från Gossip Girl? Det gör hon i dag

Leighton Meester blev känd över hela världen för sin roll som Blair Waldorf i Gossip Girl för tolv år sedan. Hur ser skådespelerskan ut i dag och vad gör hon? Vi vet!

Tolv år har gått sedan det första avsnittet av succéserien Gossip Girl sändes, och vi var en hel del som satt bänkade hemma i tv-sofforna för att ta del av ett gäng välbeställda ungdomars vardag på Upper East Side i New York.

Nyligen blev det också klart att serien kommer att väckas till liv igen inom kort, på HBO Max, och den nya säsongen ska visa hur mycket sociala medier har förändrats de senaste åren. Handlingen i den nya serien inleds åtta år efter att den ursprungliga Gossip girl-sajten har lagts ner och en ny generation finns på plats.

Originalcasten från Gossip Girl.

Originalcasten från Gossip Girl.

Blev världskänd över en natt

Tills det att den nya serien har premiär nostalgifrossar vi gärna i originalet. Som bekant blev skådespelarna från den första casten världskändisar över en natt och en som fick särskilt stort genomslag var Leighton Meester som spelade Blair Waldorf, som i serien var kontrollerande, manipulativ och bortskämd. Trots det var det många som charmades av hennes kaxiga och rättframma sätt och framförallt av hennes klädstil med stora rosetter, docksöta klänningar och diadem.

Innan dess hade hon synts i tv-serier som Veronica Mars, Entourage och Sjunde himlen, men när hon fick rollen som Blair blev hon en modeikon över en natt. Lite kul kuriosa är att Meester faktiskt först gick på audition för rollen som Serena, som spelades av Blake Lively, men testades senare för rollen som Blair som hon sedan alltså fick.

Leighton Meester och Blake Lively.

Leighton Meester och Blake Lively.

Vad gör Leighton Meester i dag?

Efter succéns slut år 2012 har Meester haft en hyfsat bra skådespelarkarriär, även om hon inte på långa vägar har nått den framgång hon fick i 00-talsserien. 2014 medverkade hon till exempel i en scenuppsättning av John Steinbecks roman Möss och människor där hon spelade mot James Franco och Chris O’Dowd. Hon har även gjort roller i filmer som The Judge och Like Sunday, Like Rain.

2016 fick hon rollen i komediserien Making history som dock lades ner efter bara en säsong. Just nu spelar hon singelmamman Angie D’Amato i serien Single Parents och har gjort det i två säsonger. Hon har också medverkat i filmen Semper Fi.

Meester har även gjort en del modelljobb för märken som Biotherm och Jimmy Choo.

Såhär ser hon ut i dag:

Satsade på en musikkarriär

Meester har även satsat på en musikkarriär. År 2009 sjöng hon på Cobra Starship sång Good Girls Go Bad och samma år släppte hon singeln Somebody To Love med Robin Thicke. 2014 släppte hon debutalbumet Heartstrings genom eget bolag, skrivet av henne själv och producerat av Jeff Trott. Hon turnerade i tre månader med albumet 2015 och samma år syntes hon också i dokumentärfilmen Unity.

Privat har hon hunnit gifta sig med en annan stor 00-favorit – nämligen skådespelaren Adam Brody, mest känd som Seth från serien The O.C. De har fyraåriga dottern Arlo tillsammans.

Foto: TT

LÄS MER:

De är klara för nya Gossip girl – allt vi vet om skådespelarna

Bildspecial: Så ser Gossip girl-skådisarna ut i dag

Det var egentligen inte tänkt att Dan skulle vara Gossip Girl