Drottning Elizabeth och James Bond och Fergie i Vänner

Kungligheter som gjort otippade gästspel i tv-serier och filmer

Visste du att Drottning Elizabeth spelat mot James Bond, Harry & William varit med i Star Wars och Fergie gjort en roll i Vänner? Se den brittiska kungafamiljens alla cameos här!
Kungligheter då och nu
1:39

Efter reklamen: Kungligheter då och nu

(1:39)

Slå på ljud

Att Meghan Markle var känd skådis innan hon träffade Harry, det vet vi. Men, hon är faktiskt inte den enda kungligheten som haft en roll i en serie eller film. Trots att kungligheterna har strikta regler att följa och är noga med var de väljer att synas, så har den brittiska kungafamiljen (som ju ändå är den som fångar mest uppmärksamhet i världen) gjort gästspel i ett flertal välkända produktioner. Kolla här!

Fergie hänger med Joey i Vänner, 2008

Fergie hänger med Joey i Vänner, 2008
Warner Bros/Courtesy Everett Collection

Prins Andrews exfru Sarah Ferguson, hertiginnan av York, gjorde ett inhopp i Vänner, under avsnittet då Ross gifter sig i London. Minns du? När Joey är ute och turistar springer han på Fergie och ber henne spela in en videohälsning till de andra. Se mer om scenen 2.30 in i klippet nedan.

Drottning Elizabeth möter James Bond, 2012

Det här är ingen "riktig" filmroll, men definitivt för bra för att inte ha med på listan. Queen Elizabeth är ju känd för sin humor och vid öppningen av OS i London 2012 gjorde den då 86-åriga drottningen en storslagen entré, när hon ”hoppade fallskärm” ner på stadion tillsammans med James Bond!

Scenen var förinspelad och började med att Bond hämtar henne vid Buckingham Palace. Drottningen var mycket road av inspelningen och ska ha krävt att få säga den ikoniska repliken ”Good evening Mr Bond”.
"Klart jag måste säga något, han kommer ju och räddar mig” menade hon.

Och nja, vi tror kanske inte att drottningen på riktigt kastade sig ut från helikoptern sida vid sida med Daniel Craig – men visst är det ett kungligt(!) initiativ! Se hela klippet nedan.

Prins William och Prins Harry i Star Wars, 2017

Prins William och Prins Harry i Star Wars, 2017
Anthony Harvey/REX

Prins William och Prins Harry var faktiskt med och gästspelade i Star Wars: The Last Jedi 2017! Men, tyvärr kan du inte se dem – de spelade nämligen stormtroopers. Avslöjandet om prinsarnas hemliga cameo kom från skådespelaren John Boyega, som i en intervju med BBC Radio berättade att Harry och William var bland de stormtroopers som skulle tillrättavisa Finn och DJ när de smyger på ett empire ship.

Ingen vet alltså exakt vilka som är just de två, och det ryktas faktiskt också om att de senare ska ha blivit bortklippta ur själva filmen, eftersom de var längre än de andra i casten, och alltså stack ut för mycket. Oavsett – kul grej ändå!

Prinsessan Beatrice i The Young Victoria, 2009

Prinsessan Beatrice i The Young Victoria, 2009
REX

Prinsessan Beatrice var den första kungligheten i tronföljden att medverka i en icke dokumentär produktion. Tidigare hade man varit mycket restriktiv med liknande framträdanden. Men, eftersom The Young Victoria berättade historien om en av hennes egna förfäder fick Beatrice lov att avvika från reglerna och medverka i filmen.

Rollen var liten och hon hade inga repliker, men ändå ett stort steg! En annan av anledningarna till hennes medverkan är säkert att hennes mamma Sarah, hertiginnan av York, arbetade som producent för filmen.

Foto: TT

Inspirerat av: Honey Nine

Relaterade artiklar
Kristen Stewart ÄR prinsessan Diana – se nya bilderna (och trailern!) från Spencer
Meghan Markle bekräftar: Gör feministisk serie för Netflix
Drottning Elizabeth lanserar egen gin och öl