Kvinnorna som tjänat mest på Instagram 2019

Kvinnorna som tjänat mest på Instagram 2019

Instagram har snabbt gått från ett socialt forum till en viktig inkomstkälla. Och det är inte lite pengar vi pratar om – i alla fall inte för de här tio stjärnorna som tjänar storkovan på Instagram.

Analysföretaget Hopper HQ sammanställer varje år en lista över de bäst betalda stjärnorna på Instagram, här är kvinnorna som toppar listan 2019. Familjen Kardashian/Jenner har onekligen ett bra år, med hela fyra av platserna!

Topplista: Kvinnorna som tjänade mest på Instagram 2019

1. Kylie Jenner

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Realitystjärnan Kylie Jenner har 153 miljoner följare och får in 12,8 miljoner kronor per inlägg. Fram tills i början av årets innehade hon också rekordet över Instagrams mest gillade bild: över 18 miljoner människor lajkade bilden på dottern Stormi som nyfödd. (Rekordet innehas numera av ett ägg…).

2. Ariana Grande

Sångerskan Ariana Grande har hela 186 miljoner följare och kan tjäna uppemot 10 miljoner kronor på ett Instagram-inlägg.

3. Kim Kardashian

154 miljoner följare får dagliga glimtar av Kims berömda figur och hennes liv med maken Kanye West och deras fyra barn. Många av inläggen promotar såklart egna beautymärket KKW beauty, men vill man göra ett annat samarbete får man hosta upp en sisådär 9,2 miljoner kronor per inlägg.

4. Selena Gomez

163 miljoner människor följer sångerskan Selena Gomez förehavanden på Instagram. Är man en superstar kan man ta hela 8,9 miljoner kronor för ett inlägg.

5. Beyonce Knowles

Queen B har varit en ikon sedan långt före Instagram ens var påtänkt, men självklart är hon en stjärna även här. Hon har 136 miljoner följare och tjänar upp emot 8 miljoner kronor per inlägg.

6. Taylor Swift

USA:s älskling Taylor Swift tog nyligen hem storslam på American Music Awards, bland annat vann hon både årets artist och årets album. Det gör henne till den mest framgångsrika artisten någonsin i galans historia. På Instagram har hon 124 miljoner följare och kan ta 7,5 miljoner kronor för ett inlägg.

7. Nicki Minaj

Artisten har 108 miljoner följare och har under året kunnat ta 6,5 miljoner kronor för ett instagraminlägg. Hur det kommer att bli framöver återstår att se, tidigt i höstas gick hon ut med att hon skulle sluta med musiken för att skaffa familj. Även om hon senare tagit tillbaka sitt uttalande, har det varit en del oklara karriärsbesked under hösten.

8. Kendall Jenner

Modellen och tv-profilen Kendall Jenner, näst yngsta systern i familjen Kardashian-Jenner har 119 miljoner följare och kan håva in 6,2 miljoner kronor per inlägg.

9. Khloe Kardashian

Ännu en Kardashian på listan! Realitystjärnan Khloe har 101 miljoner följare och tjänar upp emot 6 miljoner kronor per inlägg.

10. Demi Lovato

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Sångerskan och skådespelerskan har 76 miljoner följare och kan, trots att hon inte är särskilt aktiv på Instagram, tjäna 4,9 miljoner kronor på ett inlägg.

 

Hela listan (inklusive männen som spränger sin in mellan damerna) hittar du här.

Läs mer: 

Kylie Jenner är historisk – världens yngsta miljardär genom tiderna

Här är kvinnorna som tjänade mest pengar på Instagram 2018

Succé för Kenza Zouiten – så mycket pengar tjänar hon