Kyssar från filmer och serier som inte stod med i manus

Kyssar från filmer och serier som inte stod med i manus

Att skådisar i filmer och serier kysser varandra är inte ovanligt. Desto mer ovanligt är det att skådespelarna själva skriver in en kyss i handlingen. Här är 5 kysscener som inte stod med i manus.
7 kärlekspar på film som hatade varandra i verkligheten
Slå på ljud

Att skådespelare ibland inte riktigt håller sig till manus är ingen nyhet. Ibland kan det bli roliga bloopers, ibland kan det resultera i ett improviserat mästerverk, och ibland leder det till oplanerat heta scener.

Det kan också gå helt åt skogen, som i fallet nedan från Stranger Things när fansen än i dag anser att Sadie Sink blev pressad till att kyssa sin motspelare Caleb McLaughlin.

Skådespelare som improviserat en kyss under inspelning

Här är fem tillfällen då skådespelare ur filmer och tv-serier har kysst sin motspelare – trots att det inte stod i manus:

Rosalyn och Sydney i American Hustle

I den mörka komedin American Hustle spelar Jennifer Lawrence rollen som Rosalyn – en lurendrejares hustru. I en scen syns hon bråka rejält med sin makes älskarinna Sydney, spelad av Amy Adams. Det hela slutar med att Rosalyn plötsligt avbryter bråket för att kyssa Sydney, något som inte alls stod i manus. Jennifer Lawrence la dessutom helt spontant till ett ondskefullt skratt efter kyssen, något som Amy Adams senare skulle säga var ett ”genialiskt” beslut. Skrattet förstärkte nämligen känslan av att Rosalyn kysste Sydney enbart för att visa att det är hon som bestämmer.

Haymitch och Effie i The Hunger Games

Inför premiären av The Hunger Games: Mockingjay – del 2 avslöjade Woody Harrelson, som spelar Haymitch, att kyssen med Elizabeth Banks, som spelar Effie, inte stod med i manus. Han förklarade att det helt enkelt kändes rätt i stunden.

– Jag bara kysste henne, sa han till Entertainment Tonight.

Enligt reportern som intervjuade Woody Harrelson ska Elizabeth Banks ha blivit förvånad över tilltaget men sägs ha uppskattat det. Hon ville till och med att de skulle ta om scenen (och kyssen) flera gånger.

Luke Skywalker och Leia i Star Wars – The Last Jedi

Scenen där Luke Skywalker (Mark Hamill) kysser Leia (Carrie Fisher) på pannan och säger orden ”ingen är på riktigt helt borta” gjorde många berörda. Att Carrie Fisher dessutom gick bort innan The Last Jedi hade premiär gjorde inte scenen mindre sorglig.

Efteråt berättade Mark Hamill för Entertainment Tonight att kyssen på pannan inte stod med i manus utan var något han gjorde spontant.

– Det bara hände, och filmteamet var inte beredda på det men sedan sa de ”gör det igen”.

På grund av Carrie Fishers bortgång har Mark Hamill fortfarande inte kunnat se scenen där hans rollkaraktär tar farväl av Leia för alltid. Det påminner honom helt enkelt för mycket om att hans kollega har gått bort.

Max och Lucas i Stranger Things

I slutet av Stranger Things säsong 2 kysser Max och Lucas varandra. I Beyond Stranger Things fick tittarna följa med bakom kulisserna under inspelningarna, och då avslöjade skådisen Sadie Sink, som spelar Max, att kyssen inte stod med i manus.

Hon berättade att samma dag som scenen skulle spelas in hade de två upphovsmännen till serien, Matt och Ross Duffer, skojat om att hon borde kyssa sin motspelare Caleb McLaughlin som spelar Lucas. Sadie Sink blev så stressad av det hela att hon bestämde sig för att göra det. Ross Duffer skämtade sen om hur den oplanerade kyssen som kom med i serien var Sadie Sinks ”fel”. Han menade att hade hon inte blivit så skrämd av tanken på att kyssa sin motspelare så hade kyssen aldrig kommit med i serien.

Det hela gjorde fansen mycket upprörda och bröderna Duffer fick enorm kritik för att ha lagt press på en ung skådespelerska på det sättet. Det hela kom dessutom ut i svallvågorna av #MeToo vilket inte gjorde kritikstormen mindre direkt. Sadie Sink gick senare ut och sa att hon inte alls kände sig pressad, men många av Stranger Things-fansen har fortfarande inte förlåtit bröderna Duffer.

Jo och Arizona i Grey's Anatomy

I slutet av Grey's Anatomy säsong 14 ska Alex (Justin Chambers) och Jo (Camilla Luddington) gifta sig och tillbringar dagen innan bröllopet på olika platser. Men när Jo får ett glädjande besked kan hon inte hålla sig utan letar upp Alex för att berätta de glada nyheterna.

Jo kysser sin blivande make i extas, och än så länge följer skådisen Camilla Luddington manus. Men i scenen kysser hon även sin vän Arizona (Jessica Capshaw) som står bredvid – något som var helt spontant och inte alls inskrivet i manus.

När Camilla Luddington senare fick frågor på Twitter om kyssen svarade hon följande:

”Ha!!! Den stod inte med i manus men jag tänkte hallå?!!! Vem vill inte hångla med Arizona Robbins”

Foto: Netflix, ABC, Walt Disney, Lions gate, Columbia pictures

LÄS MER:

8 ikoniska tv-par som egentligen inte skulle fått varandra – och varför

6 kärlekspar från Disney som aldrig borde blivit tillsammans

Par som visar att det finns äkta kärlek även i Hollywood