Lady Gaga

Lady Gagas nya hårförändring: sjöjungfrulooken!

Även om extrema looks är hennes signum, slutar Lady Gaga aldrig att överraska. Nu är det dags igen: Vårens rosa look är borta – och den är ersatt av en sjöjungfruinspirerad stil.

I samband med kriser skaffar vi nya frisyer – det är väl känt sedan tidigare. Och visst har coronakarantänen inspirerat både kändisar och ”vanligt folk” till diverse hårexperiment det senaste halvåret. En del söker spänning och förändring i tillvaron genom att testa nya, ofta lite mer extrema, färger. Andra väljer att omfamna hemmasittandet och hittar tillbaka till en mer naturlig look.

Rosa – årets hårtrend 2020

Hur som kan vi nog enas om att rosa har varit årets mest dominerande hårtrend. En trend som Lady Gaga självklart hoppade på. Först var håret rejält rosa, med en karakteristisk hög tofs. Den nya looken tajmade dessutom väl in med släppet av nya albumet Chromatica. Efter några månader ersattes den djupa tonen av en blekare rosa nyans och rufsigare, utsläppt frisyr.

Under förra året hann Lady Gaga både sporta enhörningslooken, och icke att förglömma – matcha håret med sin ljusblåa klänning under Golden Globe-galan. Och nu är den blåa looken tillbaka:

Ljusblått sjöjungfruhår

”Hej sjöjungfrufolk” skrev Lady Gaga på Instagram när hon visade upp sin senaste hårförändring. ”Rockar färg från @fredricaspiras, döpt efter hans mamma, som nyligen gått bort… Suzie’s Ocean Blonde. Jag älskar dig Freddie. Det här var extra speciell glamour med kärlek.”

Fansens reaktioner

Hårstylisten Fredric Aspiras har stått bakom många av Gagas looks de senaste åren. Hans jobb älskas av hennes fans – och även den nya sjöjungfrustilen tas emot av hyllningar och hjärtemojis. Hon får också pepp för den osminkade looken:

”I want this hair, this color is everything”

”So pretty with no make up on”

Vi har tidigare sett bland annat Veronica Maggio, Camilla Läckberg, Billie Eilish, Kylie Jenner, Rihanna och Katy Perry i olika nyanser av blått hår. Kanske är det dags för en ny blå våg?

Foto: TT/Instagram

Källa: Instagram

LÄS MER:

Kändisarna med rosa hår – Från Kylie Jenner till Lady Gaga

12 gånger Lady Gaga har ägt röda mattan – se bilderna

Här är budgetprodukten som Lady Gaga färgar sitt hår med