Lady Gagas tolkning av nationalsången – lyssna här

Lady Gagas tolkning av nationalsången – lyssna här

Under presidentinstallationen fick Lady Gaga äran att sjunga USA:s nationalsång The Star-Spangled Banner – och framträdandet lämnade få oberörda. Här är några av reaktionerna!
Se Lady Gagas nationalsång på Bidens installation
Slå på ljud

Iklädd en voluminös röd kjol med stort släp och en svart kashmirjacka med en magnifik guldig brosch i form av en fredsduva på bröstet framförde Lady Gaga den amerikanska nationalsången vid Joe Bidens presidentinstallation.

Looken var signerad Schiaparelli Haute Couture – och som pricken över i:et bar Lady Gaga en krona av flätor och höll i en stor guldig mikrofon. Med andra ord, en outfit som stack ut, och som verkligen andades Lady Gaga. Eller hur?

Lady Gaga gör entré på Joe Bidens presidentinstallation.

ANDREW HARNIK

Reaktionerna på Lady Gagas tolkning av nationalsången

I amerikansk media har framträdande hyllats stort, New York Post beskriver till exempel Lady Gaga som "sprudlande och intensiv", och på sociala medier har reaktionerna avlöst varandra. Från att lyfta fram förmågan att anpassa en pampig Lady Gaga-konsert till en historisk presidentinstallation – till att poängtera hur artistens look flirtade med de amerikanska färgerna och hur den gigantiska guldfärgade broschen införlivade hopp om fred och förlikning.

Här är några exempel på reaktioner från Twitter:

Foto: TT

Relaterade artiklar
Allt du behöver veta om poeten Amanda Gorman
Här blir Kamala Harris USA:s första kvinnliga vicepresident