Lars Winnerbäck släpper ny skivan Eldtuppen 2019.

Lars Winnerbäck aktuell med nytt album – då släpps det

I september kommer Lars Winnerbäck ut med ett nytt album – och ett par månader senare åker artisten ut på arenaturné. Här är allt vi vet om albumsläpp och turnéstopp.

Lars Winnerbäck är aktuell med nytt album – det avslöjar artisten i ett pressmeddelande. Titeln på plattan är Eldtuppen och sammanlagt innehåller den elva spår.

– Det här är resultatet av elva korta ögonblick när jag ansett att jag lyckats göra ord och toner av det jag går och känner och tänker på. Dom flesta ögonblicken hände hösten -18 och vintern -19. Det blev till slut min tolfte skiva, och den fick heta Eldtuppen, säger Winnerbäck i pressmeddelandet.

Albumet kommer att släppas den 27 september och enligt artisten själv handlar musiken i mångt och mycket om att börja om.

– Jag kan i efterhand bara konstatera att det kom att handla mycket om att börja om. Jag tror att jag sjunger det på tre skilda ställen på skivan. Att börja om. Inte som ett ekorrhjul, utan mer som att livet överraskar. Det är väl på det hela taget en rätt uppåt skiva. Eller, jag vet inte. Jag tycker det. För mig kan det handla om att jag skulle bli farsa igen, om att ha tonårsbarn, om äktenskap, om att passera fyrtio. Och så kärleken förstås. Den stora, den vackra och den svåra, säger artisten och fortsätter:

– Själv är jag i alla fall nöjd. Det brukar inte vara länge, men den här gången har jag tagit mig god tid med skrivandet och med att försöka få ihop en helhet, ett album.

Lars Winnerbäck åker på turné 2019

I samband med att nyheten om det nya albumet kom avslöjade Lars Winnebäck även att han kommer åka ut på en stor arenaturné i Sverige och Norge.

Turnépremiären kommer äga rum i artistens gamla hemstad Linköping – och finalen är i Globen i Stockholm. Nedan listas turnédatum och stadsstopp:

2/11 Linköping

3/11 Halmstad

7/11 Luleå

8/11 Örnsköldsvik

9/11 Sandviken

14/11 Örebro

15/11 Malmö

16/11 Karlskrona

21/11 Karlstad

22/11 Göteborg

23/11 Oslo

29/11 Stockholm

Foto:  Mattias Hansson/TT

Läs mer:

Matrix 4 blir verklighet – med samma gamla skådisar

Håkan Hellström gör spelning på Ullevi 2020 – här är allt vi vet

Molly om de mörka åren som artist: ”Övergreppen var ofta förklädda”