Disneylåtarna som aldrig blev kända men som är sjukt bra ändå.

Låtarna från Disney som aldrig blev kända

En stor anledning att älska Disneyfilmer är alla låtar som har kommit fram genom åren. En hel del låtar når dock aldrig dagens ljus trots att de är riktigt bra. Här är låtarna från Disney som aldrig blev kända!
5 Disney-kvinnor att inspireras av
Slå på ljud

Disneyfilmer har bjudit på många oförglömliga låtklassiker genom åren – vad skulle till exempel Lejonkungen, Aladdin och Frost vara utan En värld full av liv, En helt ny värld och Slå dig fri? Men visste du också att en hel del låtar klipps bort från de populära filmerna innan de lanseras – och att de ibland är riktigt, riktigt bra?

De bästa Disneylåtarna du aldrig har hört

Här är låtarna från Disney som aldrig blev kända men som är sjukt bra ändå!

Lejonkungen – To Be King

Den som kommer ihåg Mufasa, Simbas allvarliga och stoiska pappa, blir kanske förvånad av att höra att han faktiskt hade en egen låt i originalversionen av filmen. En rätt glad låt där han understryker att kungayrket inte är något att ta lätt på, men som alltså klipptes bort till slut.

Kejsarens nya stil – Snuff Out the Light 

Kejsarens nya stil fick aldrig något större genombrott i stil med Lejonkungen och Aladdin, men inbitna Disneyfans kommer kanske ihåg soundtracket som var komponerat av Sting. Sångerskan Eartha Kitt, som spelade den elaka karaktären Yzma, sjöng också på en del låtar i filmen. Bland annat den här bortklippta pärlan, Snuff Out the Light. 

Aladdin – Why Me 

Teamet bakom succéklassikern Aladdin var tvungna att göra en rad ändringar i filmen, bland annat genom att klippa bort låtar, karaktärer och att trimma handlingen. En hel del låtar som klippts bort från filmen hamnade dock på en special-DVD, bland annat denna pärla som sjungs av onda Jafar.

Mulan – Keep ’Em Guessing 

Låten Keep ’Em Guessing var från början tänkt att fungera som Mushus första möte med Mulan men klipptes bort från filmen och ersattes av dialog.

Hercules – I Can’t Believe My Heart

Hercules är en av få Disneyfilmer från 90-talet som inte var utformad som en musikal. Karaktären Megara sjunger låten I Won’t Say I’m in Love i filmen och skulle egentligen sjunga ytterligare en låt – I Can’t Believe My Heart.

Aladdin – Proud of Your Boy 

Som tidigare nämnts gjorde teamet bakom Aladdin en rad förändringar innan filmen såg ut som den gör i dag. Bland annat var det tänkt att Aladdins mamma skulle ha en framträdande roll och att Aladdin skulle sjunga låten Proud of Your Boy till henne – en ballad där han lovar att sluta stjäla och göra henne stolt en gång för alla.

Pocahontas Dancing to the Wedding Drum 

Låten Dancing to the Wedding Drum klipptes bort från Pocahontas då den egentligen inte tillför något till handlingen, och handlar om Pocahontas tvekan till att gifta sig med fästmannen Kocoum.

Foto: TT

LÄS MER: 

10 bästa Disneylåtarna någonsin

6 Disneykaraktärer och kändisarna de inspirerats av

Disneystjärnorna då och nu