lena dunham

Lena Dunhams ord om nya kärleken: Ge inte upp innan miraklet sker

Efter sin senaste relation kände sig Girls-stjärnan Lena Dunham klar med män. Nu hyllar hon sin nya partner. ”Ge inte upp”, hälsar Lena till fansen.
0:57

Efter reklamen: 5 saker du kanske inte visste om Lena Dunham

(0:57)

Skådespelaren, manusförfattaren och regissören Lena Dunham slog igenom med HBO-serien Girls år 2012. Serien handlar om ett tjejgäng i 20-årsåldern som inte vet vad de vill göra med sina liv, har taskig ekonomi och dåliga kärleksrelationer. Den blev en succé och sändes i totalt sju säsonger.

Parallellt med tv-succén har Lena Dunham talat öppet om en rad för henne viktiga frågor så som sin endometrios, kroppspositivism och beroendeproblematik.

Lena Dunham och Jack Antonoff på röda mattan

Lena Dunham och exet Jack Antonoff på röda mattan.

När hennes fem år långa relation med musikern Jack Antonoff tog slut 2017 sa Dunham:

– Att vara nykter innebär för mig så mycket mer än att inte ta droger. Det innebär även att avstå från negativa relationer. Det innebär att att jag har tagit en paus från dejting, vilket har varit jättebra för mig.

Stjärnans senaste kärleksbesked är nu ett annat – det finns en ny pojkvän i hennes liv.

Lena Dunham bröt sin förlovning i januari

”När jag känner mig sjuk lagar min pojkvän jättegod pasta & kollar på så många repriser av BoJack som jag vill, går ut med hundarna & hittar på sånger om mitt ansikte”, skriver hon på Twitter, och fortsätter:

”I januari handlade allt jag skrev på Twitter om hur män var som bönor som tillagats på nytt i mänsklig skepnad. Vad jag vill säga är, ge inte upp innan miraklet sker, ungar”.

Vem föremålet för Lenas nya kärlek är, framgår inte av hennes tweet. Enligt Page Six rör det sig om den brittiska musikern Luis Felber, var artistnamn är Attawalpa.

I maj postade Lena ett klipp från pojkvännens senaste musikvideo och skrev ”Sprillans ny sång & video från mitt hjärta Attawalpa och herre gud jag tror att han har lyckats igen… den är så speciell”.

Så sent som i januari bröt Lena Dunham en förlovning med en då okänd partner, rapporterar People.

Därför pausade hon dejtandet

När Lena Dunham intervjuades av Cosmopolitan i januari 2020 berättade hon om ytterligare ett frieri som hon dock avvärjt.

– Jag kände bara, vet du vad? Jag har dejtat sedan jag var 15. Jag får lov att ta ett break.

Lena Dunham är aktuell med podcasten The C-Word som som driver tillsammans med Alissa Bennett, och som nu är inne på sin fjärde säsong.

Källa: People, Page Six

Foto: TT

Titiyo blev mamma vid 50 med hjälp av rysk äggdonation

7 rollfigurer som blev så mycket mer tack vare skådisens insats

Kändisar som har tatueringar som hyllar deras husdjur