lena nilsson och sonen einar

Lena Nilssons första ord om saknaden efter sonen Nils Einár Grönberg

Lena Nilsson miste förra veckan sin son, rapstjärnan Nils ’Einár’ Grönberg, i en brutal dödsskjutning. Nu öppnar hon upp om den stora sorgen.
TV: Till minne av Nils ”Einár” Grönberg
0:51

Efter reklamen: TV: Till minne av Nils ”Einár” Grönberg

(0:51)

Slå på ljud

kFredagen den 22 oktober vaknade Musiksverige upp till den tragiska nyheten om att rapartisten Nils ’Einár’ Grönberg skjutits ihjäl endast 19 år gammal. Händelsen utreds som mord och jakten på gärningsmän pågår i skrivande stund. Att han sköts på öppen gata i Hammarby sjöstad har skakat om även de som inte var fans till artisten.

Nu har Nils mamma Lena Nilsson uttalat sig om sonens bortgång. Här är egna orden.

Lena Nilssons ord om saknaden

Det är på sitt Instagramkonto som Lena Nilsson postar en bild på sin son och skriver:

”Vi i Nils stora familj , är tacksamma för alla er som sluter upp bakom oss i kärlek och gemenskap”, börjar hon sitt inlägg.

”Nils berättelser innehöll många känslor och upplevelser, både egna, men även andras. Nils levde med sin familj och sina vänner i kärlek. Nu består, Tro, Hopp och Kärlek, men störst av allt är kärleken. Nils vi älskar dig så mycket. Och som du sa ….. om Gud vill de blir bra nu , de blir bra nu”, skriver Lena och refererar i sista meningen till Einárs låt Unge Med Extra Energi.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Mammas oro för sonens umgänge

Nils är son till skådespelaren Lena Nilsson och krögaren Erik Grönberg. Uppvuxen i Enskededalen började Nils tidigt att intressera sig för musik. Redan som barn lade han upp rap-videor på Instagram. När de äldre killarna i området fick nys om Nils videor uppmuntrade de honom att posta fler. År 2018 släppte Nils på egen hand, utan skivbolag, sin debutsingel Duckar popo under artistnamnet Einár. Och på den vägen var det.

Samtidigt som musikkarriären tog fart var Einárs mamma orolig för hans umgänge i kriminella kretsar. Som 16-åring placerades Einár på HVB-hem.

– Alla kanske inte har gjort de bästa valen i livet. Vissa gör grövre saker, vissa mindre, men alla har sina problem. Jag har haft mycket ögon på mig. Polisen och socialtjänsten ser mig som den stökiga ungen, har Einár sagt i en intervju med Aftonbladet.

Lena Nilsson om relationen med sonen Einár

När Einár och mamma Lena tillsammans gästade Malou efter tio år 2019 sa hon om sin och sonens relation att:

– Jag har alltid haft en bra kontakt med Nils. Om jag har sett att han har rört sig vid sidan av den här världen, eller i den världen, så har jag vetat att han har musiken. Jag har sett att han har en kraft i den och det är det han under en väldigt lång tid har satsat på.

Källa: Baaam

TV: Så stöttar du någon i sorg
1:19

Efter reklamen: TV: Så stöttar du någon i sorg

(1:19)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Nils 'Einár' Grönbergs liv – från listframgångar till mördad på öppen gata
Svenska kändisar som egentligen heter något helt annat
Musiksverige i sorg – så hedrar artister kollegan Einár på sociala medier