Lexie i Cheer på Netflix

Lexi i Netflix ”Cheer”: Jag blev felklippt i sista avsnittet

I sista avsnittet av ”Cheer” på Netflix ser det ut som att hon väljer att kasta bort sin talang för att festa istället. Men nu kommer förklaringen - och hon menar att allt handlar om kronologi.

I tv-serien Cheer på Netflix får vi följa cheerleading-laget på Navarro College i Texas genom uppgångar och nedgångar. Det slutgiltiga målet är de nationella mästerskapen i Daytona.

Serien porträtterar inte bara otroliga idrottsprestationer utan ger också en bred bild av hur det är att växa upp i USA med olika förutsättningar. Vi får lära känna vissa av eleverna mer på djupet och många delar med sig av jobbiga minnen från sin uppväxt samtidigt som de berättar om sina förutsättningar och utmaningar just nu.

För dig som ännu inte sett klart serien kommer här en spoilervarning! Och 7 anledningar till varför du borde se Cheer på Netflix.


Lexi Brumback tvingas lämna laget i Cheer

En av eleverna är Lexi Brumback. Hon beskriver sig själv som en ensamvarg och berättar om en uppväxt där hon ofta hamnat i bråk och har slagits. Ju längre serien går, desto mer öppnar hon upp sig. Hon anstränger sig i skolan och hittar nya vänner.  Dessutom är hon bäst av tjejerna i laget på att göra trick och volter på mattan (aka tumbla).

Därför kommer det lite som en chock när det i sista avsnittet avslöjas att Lexi inte får fortsätta i laget. Tränaren Monica Aldamo är känd för att ha stränga regler som eleverna måste följa. Om en elev bryter mot den så kallade ”nolltolerans-policyn” får han eller hon kicken. Vi får aldrig veta exakt vad som hände, med Lexi, mer än att hon ”hamnade i trubbel”.

I en av de sista scenerna får vi se Lexie gå på rave med vännerna och det är svårt att inte känna att ”nej, men hallå, vad hände sen, skiter du i allt och tänker bara festa nu?”.


Vad hände med Lexi Brumback efter Cheer?

Som tur är finns ju internet. Faktum är att Lexi själv twittrat och förklarat att rave-scenen spelades in långt innan mästerskapet. Med andra ord är klippningen inte kronologisk.

I en intervju med Entertainment Tonight får Lexi frågan om hon tycker att hon porträtterats rättvist i Cheer. Hennes svar blir ”mestadels”, men hon tar också upp sista avsnittet och rave-scenen.

– I slutet tycker jag att de målade upp det som att jag verkligen strulade till det. Rave-scenen hände flera månader innan Daytona och de fick det att se ut som att det var allt jag gjorde när jag lämnade laget. Som att det enda jag skulle göra var att strula till det. Jag gick faktiskt i skolan, men inte i Navarro.

I den andra skolan valde hon att sluta med cheerleading för att hon inte kände sig motiverad. Hon kände sig inte hemma och hade fortfarande kontakt med flera personer i Navarro. I samma intervju berättar hon att dokumentären fick henne att vilja komma tillbaka.


Lexie har fått en andra chans

Och den som inte levt under en sten den senaste tiden har kunnat se på sociala medier att Lexi – tack och lov! – nu är tillbaka i Navarro-teamet. Monica valde, sina regler till trots, att ge henne en andra chans.

– Hon visste att mina intentioner inte var dåliga och jag ville bevisa för mig själv att jag inte är de dåliga besluten jag tagit. Jag är bättre än dem. Monica var öppen för att ge mig en till chans och jag är väldigt tacksam för det, säger hon.

LÄS MER:

7 anledningar att se ”Cheer” på Netflix

Netflix i februari 2020: Här är alla nya filmer och serier

Netflix lanserar glass med Ben & Jerry’s – Netflix & Chilll’d