Linnea Henriksson en av programledarna för Melodifestivalen 2020

Linnea Henriksson en av programledarna för Melodifestivalen 2020

Tillsammans med David Sundin och Lina Hedlund ska Linnea Henriksson leda Melodifestivalen nästa år.

Artisten Linnea Henriksson har ett riktigt stort gig på g. Nästa år är hon nämligen en av programledarna för Melodifestivalen, som under sex veckors tid ger sig ut på en musikturné i hela Sverige.

Tävlingen går av stapeln i Linköping för att sedan avslutas i Stockholm, där det svenska bidraget i Eurovision Song Contest röstas fram. Vid sin sida har hon även SVT:s David Sundin och sångerskan Lina Hedlund:

”Mello 2020, nu KÖÖÖÖÖÖÖÖÖR VI” skriver en uppspelt Linnea på sitt Instagramkonto.

”Världens största ära”

I ett nytt pressmeddelande berättar Linnea Henriksson om att få uppdraget:

– Världens största ära! Är så bubblande glad över förtroendet att få ta hand om svenska folket och alla som tävlar i denna fest alla är inbjudna till. Och som låtskrivare är det mäktigt att sex veckor varje år handlar om att hitta den bästa låten, att hela Sverige engagerar sig i något så nördigt som textrader och tonartshöjningar. Ska bli superspännande att få ta del av det såhär, säger hon. 

Det här är dock inte första gången som artisten syns i Melodifestivalen-sammanhang. 2018 uppträdde hon som mellanakt under tävlingen och 2012 körade hon i låten Sanningen av Carolina Wallin Perez.

Men att vara programledare är såklart något helt annat – en upplevelse som hon verkligen ser fram emot att dela med David Sundin och Lina Hedlund:

Vi är alla Mello-fans som älskar direktsändning och har inga anledningar till att hålla igen, tillägger hon i pressmeddelandet. 

Läs mer:

David Guetta, Kygo och Rita Ora i Avicii-konsert på Friends Arena

Massiv kritik mot Robyn-festivalen – anmäls till Konsumentverket

Foto: Hanna Franzén/TT