Lycka för Game of Thrones-fans – fyra nya serier på gång

Det dröjer ett tag till, men det finns ett slut i sikte för Game of Thrones. Men äventyret behöver inte ta slut helt – HBO jobbar nämligen på fyra olika spinoff-serier.

Läs mer: Här är världsstjärnan som gästar Game of Thrones i säsong 7

HBO verkar inte riktigt redo att släppa taget om Game of Thrones. Fantasyserien är tv-kanalens mest framgångsrika serie någonsin, något som säkerligen ligger bakom deras senaste beslut.

Kanalen jobbar nämligen på att ta fram fyra olika spinoff-serier som tar avstamp i Game of Thrones, skriver Entertainment Weekly. Fyra olika idéer från fyra olika manusförfattare är i rullning och GoT-skaparen George R. R. Martin är direkt involverad i två av dem.


Om en eller flera serien får grönt ljus blir det här första gången som HBO gör den här typen av spinoff på en succéserie. Serierna ska utforska olika tidsperioder i George R. R. Martins värld men några fler detaljer än så är inte avslöjade.

David Benioff and Dan Weiss, som styr GoT-skeppet på HBO just nu, är involverande som exekutiva producenter. Projektet med de nya serierna ser ut att vara i idéfasen just nu och hur mycket som faktiskt kommer att synas i tv är oklart. Målet är att hitta minst en serie som kan fortsätta bära GoT-fanan men enligt HBO finns det inget satt tidsram för när det ska vara klart.

Game of Thrones sjunde säsong har premiär den 16:e juli och seriens åttonde säsong kommer att vara den sista.

Foto: HBO