Lycka! I vår släpps tre versioner av Skam på UR Play

Lycka! I vår släpps tre versioner av Skam på UR Play

Förbered dig på ett riktigt Skam-bonanza i vår! Då släpper nämligen Sveriges Utbildningsradio den tyska, spanska och franska versionen av serien på UR Play.

Den norska serien Skam slog ner som en bomb när den började sändas 2015 och sedan dess har succén spridit sig långt utanför Norges gränser. I USA har man redan spelat in en egen version av serien och likaså i Frankrike, Tyskland och Spanien. Just nu spelas även en svensk remake in.

Den norska produktionen avslutades 2017 och för många av oss var det ett riktigt sorgligt farväl, men nu kommer ett glädjande besked för alla Skam-fans – snart kan du se tre av de utländska versionerna här i Sverige!

Sveriges Utbildningsradio har nämligen köpt in de franska, tyska och spanska versionerna av serien och kommer att sända dem på UR Play i vår nästa år. Än så länge finns inget exakt datum.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna erbjuda det här fina innehållet till våra användare. Vi hoppas att den stora publiken som lockades av Skam, kommer uppskatta möjligheten att återse sina favoritkaraktärer i ny tappning, säger Gabriella Thinsz, innehållschef på UR, i ett pressmeddelande. 

Spana in bloopers från Skams första säsong:

Läs mer:

Äntligen! Skamstjärnan gör comeback i ny tv-serie

Hurra! Succéserien Skam blir bokserie – och första släpps snart

Nu söker SVT skådespelare till svenska Skam – här kan du gå på casting