Madeleine Martin om framtidsdrömmarna och nya kärleken

Madeleine Martin om framtidsdrömmarna och nya kärleken

Förutom att briljera i filmer och tv-serier så verkar nu även privatlivet gå som en dans på rosor för Madeleine Martin. Nu berättar hon om både framtidsdrömmar och att hon i somras gick och blev kär.

Madeleine Martin har vi sett i flera roller i filmer och serier vi gillat, senast i Amningsrummet tillsammans med bland annat Alida Morberg och Liv Möjnes. Men vägen mot succén har varit hård, att till slut kunna livnära sig på sitt skådespel har krävt en del slit, berättar hon nu i en intervju med Djungeltrumman. Första rollen fick hon i ungdomsserien Riverside 2009, och efter det visste hon att det var skådespel som hon skulle ägna sig åt. Hon hoppade av gymnasiet, flyttade från hemstaden Göteborg till Stockholm och bodde i tredje hand. Väl där gick hon på castings på dagarna och jobbade på kvällarna.

Madeleine Martin: ”Jag blev jättekär i en göteborgare”

Hon har jobbat konstant, utan semester, i flera års tid. Det var först när corona kom som hon fick sakta ner. Och lediga dagar gjorde också att hon fick tiden till att gå och bli kär.

– Jag var isolerad i nästan fem veckor i våras för att jag skulle spela in en skräckserie. Det var intressant när man inte har stannat upp på väldigt länge, det blir tydligt hur viktigt allt annat är. Det kanske är klyschigt men jag tror att det hör till åldern – att man inser att det är andra grejer som är viktiga. Jag blev jättekär i en göteborgare, jag trodde aldrig att jag skulle träffa någon hemifrån igen, säger hon i intervju och fortsätter:

– Eller, han är inte ens göteborgare, vi växte upp i samma småstad i Kungsbacka strax utanför Göteborg. Jag har bott i Stockholm i tolv år. När jag filmade i Bergslagen fick jag ledigt två dagar över midsommar, åkte hem och blev superförälskad och då fick jag tillbaka kärleken till Göteborg.

Första jobbet i USA och framtidsdrömmarna

I år ser vi henne i den kommande skräckserien Dystopia på Viaplay, och om pandemin inte fortsätter att ställa till det så ska hon också ta sig till USA för att göra sitt första jobb där. Men någon Hollywood-dröm har hon inte direkt.

– Jag vill bara kunna ställa mat på bordet. Om jag kan försörja mig på det här, vara frisk och får gå upp varje morgon och längta till jobbet är jag nöjd. Hur många får göra det? Det är en sån jävla ynnest, säger hon.

Foto: TT

Relaterade artiklar

10 frågor DU kan ställa på en arbetsintervju

Nya serierna du inte vill missa 2021

Molly Hammar: ”Det är en jävla kamp att gilla sig själv”