Margaret Qualley i Maid

Maid tar över tronen som Netflix mest sedda miniserie

Seriesnackisarna avlöser varandra, och det kan vara ett tufft jobb att hänga med. Men här är en serie som du verkligen kommer vilja se! Maid har både toppbetyg på IMDB och krossar Netflix rekord som mest sedda miniserie.
0:48

Efter reklamen: 6 mest sedda filmerna och serierna på Netflix någonsin

(0:48)

Netflix fortsätter att leverera rekordserie efter rekordserie. Sydkoreanska Squid Game sågs under sina första fyra veckor av hela 142 miljoner hushåll, enligt Netflix. Det innebär att det tidigare rekordet på 82 miljoner, som Bridgerton hade, fullständigt krossades. Och bara dagar efter att Squid Game tagit över tronen som mest streamade serie, rapporteras det att en annan serie är på gång att segla upp i toppen.

Går om The Queen's Gambit som mest sedda miniserie

Det är amerikanska serien Maid, med Margaret Qualley i huvudrollen som fyra veckor efter premiären är på väg att bli den mest sedan miniserien någonsin – och därmed i så fall ta över förstaplatsen från populära The Queen's Gambit.

Enligt Deadline beräknas Maid ha setts av omkring 67 miljoner hushåll under sin öppningsperiod, medan The Queen's Gambit sågs av 62 miljoner under sina första 28 dagar. Det är också den fjärde starkaste öppningen bland alla serier på Netflix (delat med Sex/Life säsong 1 och Stranger Things säsong 3).

Maid har dessutom hela 8,6 i betyg på IMBD och fina omdömen från kritikerna.

Vad handlar Maid om?

Maid är en dramaserie som handlar om en ung mamma som flyr från ett destruktivt förhållande. För att försörja sin 2-åriga dotter och bygga en bättre framtid åt dem börjar hon arbeta som städerska. Hon möts av många utmaningar från ett system som arbetar emot dem, men även av en fin gemenskap från andra kvinnor som också flytt med sina barn.

Maid

En stark historia om en mammas kamp, men också om systerskap.

© 2021 Netflix, Inc.

Maid är baserad på Stephanie Lands bästsäljande självbiografi Maid: Hard Word, Low Pay and a Mother's Will to Survive och det faktum att handlingen är självbiografisk gör så klart det hela ännu starkare. Bakom serien står bland annat Molly Smith Metzler och Margot Robbie.

Serien består av 10 stycken avsnitt om 60 minuter.

Se trailern för Maid på Netflix här:

Foto: Netflix

Relaterade artiklar

Här är Netflix nya danska seriesnackis efter Kastanjemannen

8 saker du inte visste om skådisarna i Squid game

Mest sedda filmerna och serierna på Netflix – någonsin