Malala Yousafzais bröllop med Asser Malik

Malala Yousafzais bröllop med Asser Malik: Bilderna från den stora dagen

Nobelpristagaren Malala Yousafzai, 24, har gift sig med kärleken Asser Malik. I sociala medier visar paret upp vackra bilder från sin stora dag.
TV: 5 saker om Malala du inte visste
0:39

Efter reklamen: TV: 5 saker om Malala du inte visste

(0:39)

Slå på ljud

Malala Yousafzai var 14 när hon år 2012 färdades på den skolbuss som stormades av talibaner i islamist-styrda Swatdalen i Pakistan. Under ett blodigt attentat ombord på bussen träffades Malalas av skott i huvudet. Malala överlevde tack vare att hon flögs till Storbritannien för specialistvård.

Familjen följde med till Storbritannien och två år senare fick Malala ta emot Nobels fredspris för att hon stått upp för flickors rätt till utbildning i Pakistan. Sedan dess har hon hunnit studera filosofi, statsvetenskap och ekonomi vid det ansedda Oxford University och också träffat den stora kärleken i Asser Malik, 31. Det var med honom som hon i dagarna gifte sig i den nya hemstaden Birmingham.

Gräddtårta och traditionell brudklädsel

”Idag är en värdefull dag i mitt liv”, skriver Malala i ett inlägg på Twitter när hon postar bilder från sitt och Assers bröllop.

”Asser och jag har vigt oss åt att vara partners för livet. Vi firade med en liten nikah-ceremoni hemma i Birmingham med våra familjer. Skicka oss dina böner. Vi är glada över att vandra tillsammans under den kommande resan”.

Malala som är muslim gifte sig enligt sin religions tradition i en ceremoni som heter nikah. På bilderna bär Malala en traditionell bröllopsdräkt medan maken bär svart kostym.

Även Asser har postat bilder från dagen i sociala medier. På Twitter visar Asser hur han och Malala skär i en stor vit gräddtårta.

”I Malala har jag funnit den mest stöttande vännen, en vacker och snäll partner – jag är så ivrig på att tillbringa resten av livet tillsammans”, skriver han, och tillägger:

”I enlighet med vårt cricketlags tradition var vi tvungna att skära upp en segertårta”.

Vem är Asser Malik?

Malala och Asser

Malala och Asser är nu man och hustru.

Referensen till cricket är inte tagen helt ur luften. Asser Malik är nämligen efter en lång karriär i branschen nu chef i styrelsen för Pakistans cricketförbund. År 2012, samma år som Malala blev skjuten, tog Asser examen i statsvetenskap och ekonomi vid Lahore University of Management Sciences i Pakistan. Exakt hur länge Asser och Malala har kilat stadigt är inte känt men hon har synts i hans sociala medier sedan 2019.

Malala är fortfarande en upplyft aktivist i fråga och flickors rättigheter. Tidigare i år skrev hon avtal med Apple V Plus för att jobba med dokumentärer, drama, komedier och tv-serier riktade till barn.

Källa: People, Independent, DN

Foto: Twitter

Se också: 5 kändispar som gift sig i hemlighet
1:07

Efter reklamen: Se också: 5 kändispar som gift sig i hemlighet

(1:07)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
10 anledningar till att internationella flickdagen behövs
Kändisar med lika kända (om inte kändare) föräldrar
Malala Yousafzai pryder Vogues omslag – se fina bilden