malin gramer med familj

Malin Gramer om skillnaden på att få barn vid 30 och 40

Programledaren Malin Gramer är 43 år och mamma till två barn som hon fått med nio års mellanrum. Så här har Malin beskrivit skillnaderna mellan de två graviditeterna.
1:09

Efter reklamen: Svenska kändisar som hållit sina graviditeter hemliga

(1:09)

Malin Gramer fick sitt första barn Charlie när hon var 30 år. Sonens pappa var otrogen under graviditeten, något Malin pratat om i intervjuer vid flera tillfällen under åren.

– Charlies pappa hade ett förhållande med en annan från tredje månaden. Då hade vi varit tillsammans i kanske fyra och ett halvt år och bestämde att vi skulle skaffa barn. Eller, HAN ville att vi skulle skaffa barn, sa hon till tidningen mama 2013.

Hon förtydligade samtidigt:

– I dag har vi en väldigt bra relation.

I samma tidning beskrev Malin sin första graviditet.

For illa under första graviditeten

– Jag blev jättesjuk. Jag kräktes och kräktes. Det enda jag åt var typ kräm, för det visste jag var skönt att kräkas upp, allt annat var så jobbigt, säger Malin i intervjun.

Malin beskriver hur hon en kväll två dagar innan beräknad födsel satt på en middag med ett par vänner och hade starka värkar. En bit in i middagen kom värkarna var tredje minut och då förstod hon att det var läge att ringa till sjukhuset.

– Men de bara, ”Nä, förstföderska, du får vänta”, berättar Malin om svaret hon fick i luren.

Malin tog istället en varm dusch för det hade hon läst skulle vara bra vid värkar. I duschen såg Malin att hon blödde och då beslöt hon sig för att strunta i sjukhuspersonalens ord om att vänta, och åkte in ändå.

Födde utan smärtstillande

Malin beskriver vidare hur hon väl på plats födde sin son helt utan smärtlindring.

– Jag hade gått profylaxkurs och jag var fast besluten: det här ska jag andas igenom. Jag kände: det här har kvinnor gjort i så många år. Klarar de det, så klarar fan jag det! Jag ville känna smärtan, jag vill veta hur det känns, säger hon.

– Men där var en smärta som är så… kroppen går ju sönder. Hela bäckenet flyttar sig liksom. Så det är klart att det gör ont.

Fick sitt andra barn vid 39

malin gramer och carl falk

Malin Gramer och Carl Falk har ett gemensamt barn, och varsitt barn från tidigare relationer.

År 2017 födde Malin Gramer sitt andra barn Leo vars pappa är Carl Falk som hon gifte sig med två år senare. Malin var 39 år när Leo kom till världen. På sin egen blogg har Malin varit öppen med att känslorna var blandade när beskedet om att det blir en son till kom.

”Jag fick bita mig hårt i läppen för att inte börja gråta framför den glada barnmorskan när hon deklarerade könet på vår lilla bebis. Jag kommer nu att vara helt ärlig vilket jag antar kommer leda till att jag får en massa skit och att ni kommer att tycka att jag är helt dum i huvet, men jag försöker bara sätta ärliga ord på mina första känslor och reaktion. Det visade sig att vi ska få en liten kille. Jag ska alltså föda en son igen”, skrev hon under graviditeten 2017.

I podcasten Ebbas gravidpodd utvecklade Malin resonemanget och drog en parallell till sin första graviditet åtta år tidigare.

– När jag var gravid med min första valde vi att inte kolla. Jag tyckte att det var en tjusning då med hela graviditeten att gå och längta, undra. Varken jag eller min sambo var så intresserade av att ta reda på vad det var för kön.

Kan tänka sig en tredje

malin gramer med familjen

Malin Gramer med sin kärlek Carl Falk, och familjens tre barn; hennes Charlie, deras Leo och Emma, som Carl fick i en tidigare relation.

Om det blir fler barn för Malin återstår att se. För Hänt berättade Malin för två år sedan att Leo precis hade börjat sova om nätterna och att hon inte kände sig riktigt redo för fler småbarnsår.

– Skulle vi bli gravida så har jag svårt att se att vi inte skulle behålla det, absolut. Men jag tror också att vi just nu är så otroligt glada för det vi har, sa hon då.

Källa: mama, Hänt, Expressen

Foto: TT

Relaterade artiklar

Margaux Dietz om erotiska romanen: ”Livrädd att pappa ska lyssna!”

7 kändispar som är väldigt (!) lika varandra

Sandra Beijer har blivit mamma – första bilden från BB