”Mama I love you” – fem episka mamma-moments ingen kan glömma

I dag är det mors dag. Mammor har ju spelat en stor roll i våra liv, världen och popkulturen i stort. Därför har Baaam listat fem mamma-moments vi aldrig glömmer.

Spice Girls hyllade sina mammor


Spice Girls var riktigt smarta affärskvinnor när de gjorde hyllningslåten ”Mama” och dedikerade den till sina egna mammor. För hur många mödrar stod inte ute i publikhavet med sina små döttrar och förtjänade en liten stund i strålkastarljuset? Spice Girls gav helt enkelt mammorna kredd för allt de gjorde för sina Spice Girls-tokiga barn. Särskilt träffad blir man såhär i efterhand när man inser att låten handlar om hur dryg man är mot sina föräldrar i tonåren och hur man ångrar det i efterhand. Ouch.

Bloggaren Margaux filmade hela sin förlossning

Bloggaren Margaux Dietz tog detta med förlossningsberättelser ett steg längre än de flesta när hon bestämde sig för att filma hela sin förlossning. Från att vattnet gick på 7-Eleven till när taxin hämtar upp dem och hennes son senare föds får vi följa med. Och det är verkligen inte något vi glömmer i första taget.

Beyoncés ikoniska babybula

När megastjärnan Beyoncé väntade tvillingar välte den här bilden internet. En mer episk gravidplåtning har världen sällan sätt. Med inspiration av Afrodite och bibliska miljöer visade Queen B att hon är en mamma att räkna med.

Mother of Dragons


Att man är mamma behöver inte betyda att man har egna barn. När (okej, spoiler-varning men gissar att det är omöjligt att ha missat detta om man inte bott djupt i en grotta de senaste typ fem åren) Daenerys Targaryen kliver ur askan i sista avsnittet av första säsongen av ”Game of Thrones” förändrades allt. Från kuvad lillasyster blev hon Mother of Dragons och en kraft att räkna med. Episkt, minst sagt.

Regina Georges ”Cool Mom”


I klassiska high school-filmen ”Mean Girls” gör komikern Amy Poehler en fantastisk insats som Regina Georges ungdomliga mamma. Och med inställningen ”There are NO rules in the house. I’m not like a *regular* mom, I’m a *cool* mom” är hon kanske inte den modersfigur vi alla drömt om – men vi älskar henne ändå. Såklart, det är Amy Poehler!

Foto: M.G. Films/Youtube