margaux dietz

Margaux Dietz bygger sitt drömhus i Sydafrika – efter otäcka händelsen

Nyförlovade Margaux Dietz, 31, har köpt mark i Sydafrika. Nu startar bygget av hennes drömhus – ett år efter branden som kunde ha slutat i katastrof.
Margaux Dietz om att visa upp sina barn i sociala medier
0:53

Efter reklamen: Margaux Dietz om att visa upp sina barn i sociala medier

(0:53)

Slå på ljud

För ett år sedan brann familjehuset i Pretoria, Sydafrika som Margaux Dietz mamma Eveline Dietz bodde med sin make i, ned till grunden. På bloggen beskrev Margaux vilken tur det var att ingen kommit till skada.

”Inget kvar! Bara glad över att ingen var där imorse när det började brinna”, skrev hon då.

Nu meddelar influencern på sin blogg att hon har köpt upp marken och ska bygga ett helt nytt drömhus åt sin familj.

Förra huset brann ned

Mamman och hennes make hade ingen försäkring på trähuset varför det länge varit oklart om de skulle lyckas bygga upp det på nytt, förklarar Margaux.

”Så när det brann ner så poff försvann det och gick upp i rök”, skriver hon.

Margaux Dietz hade redan då planer på att bygga ett eget hus intill sin mammas. Som tur var, skriver hon, hade det bygget inte hunnit påbörjas när branden ödelade tomten. Nu berättar hon att hennes egna planer har reviderats till följd av händelsen.

”Numera är jag stolt ägarna av hela marken på en hektar där jag ska bygga upp hus så att hela familjen och vänner får plats. Så det blir ett mycket större projekt än vad jag tänkt tidigare”.

Nya huset ska byggas i luften

Planen är att bygga tre stora trähus, skriver hon. Husen ska byggas på pålar (!) som är 2-3 meter upp i luften. Mellan husen ska Margaux anlägga trägångar som binder samman fastigheterna. På Instagram visar Margaux upp bilder på marken där planerna ska bli verklighet.

”Nu ska vi vända katastrofen till världens bästa hem för familjen. Här bakom mig är tomten som ska fyllas med de öppna trädhusen”, skriver hon.

Nyförlovad med Seán Canning

I februari gick Margaux kille Seán Canning ned på knä och friade, och strax därefter flyttade de ihop i Stockholm. Paret träffades för första gången restaurangen Riche och blev blixtförälskade.

Margaux Dietz har en son, 4-åriga Arnold, ex-maken Jacob Liebermann.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Margaux Dietz om namnbytet efter bröllopet med Seán Canning
Margaux Dietz saknad efter beslutet att inte lägga upp bilder på sonen
Kärleken sprudlar – 8 kändisar som förlovat sig i år