Marie Agerhäll aktuell i och med SVT-serien DIPS.

Marie Agerhäll om att jobba ihop med maken Jesper Rönndahl

Just nu rullar Marie Agerhälls succeserie Dips på SVT, i vilken hon medverkar som både skådis och med manus. Och nu slår Marie Agerhäll fast att man får skämta om precis allt.

I början av november var det premiär för den andra säsongen av SVTs humorserie och tittarsuccé Dips – som är regisserad, och skriven av Marie Agerhäll och hennes kära make Jesper Rönndahl.

Och Marie Agerhäll som skrivit manus tidigare, och regisserat en hel del schyssta grejer innan, gjorde faktiskt sin skådespelardebut i sin och makens hyllade serie! Det var även Jesper Rönndahl som pushade Marie till det, för han ville verkligen att hon skulle medverka med sin briljans även framför kameran.

Marie Agerhäll: ”Jag drack en hel del vin”

– Jag drack en del vin, det gjorde jag. För jag tycker det är lite jobbigt att höra sin egen röst sådär. Även om jag är själv i mitt rum. Så jag tog några glas vin... kanske. Vår son sov och så försökte jag läsa en av våra scener mot mig själv, i Ipaden. Och det var ju fruktansvärt jobbigt. Så att man mår illa. Och tänker att det här är inte ens roligt för att jag bara kände mig dålig, säger Marie Agerhäll i P4 Extra.

Sedan visade hon upp sina lilla scen hon spelat in i paddan för komiker maken Jesper Rönndahl.

– Och då skrattade han sådär på riktigt, med magen. Och då tänkte jag att ”oj vad konstigt. Men han är ju normalbegåvad så någonting kanske finns där då! Kanske att jag ska prova det här lite mer”. Så då började vi skriva in mig lite i manuset. Sen tänkte jag, att varför ska jag bara vara en liten accessoar där bak som gör någonting ibland. Så då skrev jag in mig jättemycket istället, förklarar hon vidare.

Marie Agerhäll gillar att skämta med män som har makt

Marie Agerhäll tycker att man får skoja om allt, och att man måste vara lite ödmjuk om det slår slint ibland.

– Det är roligt att skoja med män som har makt. Och som är oemotsagda och får hålla på lite sådär hur som helst. Det tog skruv. Det är kul att folk tycker det var härligt sagt av mig, säger hon.

Om Marie själv är nöjd – är det ganska säkert en succé

Utöver att kunna skämta om precis allt, är Marie Agerhäll supernoga med allt hon gör. Därför var hon inte speciellt orolig när hon skrev andra säsongen – efter den enorma succén med den första säsongen av Dips – som släpptes 2018 och blev en av SVTs mest streamade program det året.

– Jag har alltid varit så självkritisk och noggrann, så om jag har lyckats få mig själv nöjd är jag inte så orolig över vad andra har för åsikter. Då kan jag vara lugn. Det är värre om jag själv inte tycker att jag fick till det och folk inte tycker att det är bra. Då gör det ont, säger hon i Dagens Industri.

Jesper Rönndahl om Marie Agerhäll

Men hur lik är egentligen Marie Agerhäll sin karaktär Mimmi Hamilton som hon spelar i sin succéserien Dips, maken Jesper Rönndahl svarar i Dagens Industri:

– Den största grejen är väl att båda inte hittar rätt ord alltid, men att de tänker 'skit samma' och säger det de kommer på, och så blir det roligt. Impulsiviteten finns där också, fast skillnaden är att hos Marie sitter den ganska mycket i passagerarsätet och kastar sig över ratten ibland, medan hos Mimmi både styr, växlar och gasar den, säger han i DI.

Foto: TT

Relaterade artiklar

10 tv-serier från 2020 som du (verkligen!) borde ha sett

Farah Abadi om pojkvännens stöd under jobbtiden – efter förlossningen

Så hanterade Shima Niavarani 30-årskrisen – inspirerades av Amish-kulturen