Evan Rachel Wood anklagar Marilyn Manson för övergrepp

TT

Marilyn Manson sparkas efter anklagelser om övergrepp

Under måndagen gick Evan Rachel Wood ut och anklagade sin tidigare partner Marilyn Manson för fyskisk och psykisk misshandel.
Efter det vittnade flera andra kvinnor om liknande övergrepp.
Nu har han fått sparken från flera uppdrag.

Skådespelaren Evan Rachel Wood, känd från bland annat HBO-serien Westworld, träffade artisten Marilyn Manson, eller Brian Warner som han heter egentligen, 2007. De förlovade sig 2010, men bröt upp från varandra kort därefter.

Hon har tidigare pratat om att blivit utsatt för övergrepp, men har aldrig namngivit personen. Förrän nu.

”Hemsk misshandel i flera år”

Under måndagen lade hon nämligen ut ett Instagram-inlägg där hon berättar att det handlar om den tidigare pojkvännen.

”Namnet på min förövare är Brian Warner, även känd som Marilyn Manson för omvärlden. Han började grooma mig när jag var tonåring och utsatte mig för hemsk misshandel i flera år. Jag blev hjärntvättad och manipulerad till underkastelse. Jag är färdig med att leva i rädsla för hämnd, baktalning eller utpressning”, skriver hon och lägger till att hon är här för att avslöja den farliga mannen och industrierna som möjliggjort honom.

Minst fyra andra kvinnor har gått ut och delat med sig av liknande berättelser.

Marilyn Manson kommenterade under natten till tisdag anklagelserna.

”Min konst och mitt liv har uppenbarligen länge varit en magnet för kontroverser, men de senaste anklagelserna om mig är fruktansvärda förvrängningar av verkligheten. Mina intima relationer har alltid varit helt grundade i samtycke med likasinnade partners. Oavsett hur – och varför – andra nu väljer att förvanska det som varit, så är det sanningen”, skriver artisten i ett inlägg på Instagram.

Marilyn Manson sparkas från flera uppdrag

Försvarstalet kom efter att Marilyn Mansons skivbolag Loma Vista gått ut och berättat att de omedelbart kommer sluta att göra reklam för hans album som släpptes förra året, och att de inte tänker jobba mer med honom i framtiden.

Tv-kanalen Starz lät också meddela att de tänker klippa bort honom från kommande avsnitt av serien Americans gods, där Marilyn Manson medverkat. Enligt Vanity Fair har kanalen AMC valt att inte låta Marilyn Manson vara med i ett kommande avsnitt av Creepshow.

Senatorn Susan Rubio har också uppmanat FBI och USA:s justitiedepartement att undersöka anklagelserna.

Bild: Rozette Rago/The New York Times, Evan Agostini

Relaterade artiklar
10 tv-serier från 2020 som du (verkligen!) borde ha sett
Disney+ utökar sitt innehåll med över 300 (!) nya titlar
Wannabe, Spice up your life och 6 andra Spice Girls-låtar vi sjungit helt fel text till