Maxine Nordlindh

Maxine Nordlindh om hur graviditeten förändrat hennes kroppssyn

Nyblivna mamman Maxine Nordlindh är fast besluten att inte falla tillbaka i tidigare ätstörningar. ”Jag har blivit mer kompis med min kropp”, berättar hon för Motherhood.

Gift vid första ögonkastet-paret Maxine Nordlindh, 32, och Emil Nygren, 36, är nyblivna föräldrar. I början på december, strax efter förlossningen, skrev Maxine på Instagram:

”I samma sekund som lillis kom ut och landade på mitt bröst så slog den enorma kärleken till. Jag trodde att det var sådant folk bara sa för att det är så ’en ska känna’, men det hände verkligen!”

TV: Maxine Nordlindh och Emil Nygrens kärlekssaga
0:51

Efter reklamen: TV: Maxine Nordlindh och Emil Nygrens kärlekssaga

(0:51)

Slå på ljud

Under graviditeten har Maxine återkommande beskrivit rädslan för att insjukna på nytt i ätstörningen bulimi som hon tillfrisknade från 2016. Nu när dottern är här konstaterar hon att ingenting någonsin kommer bli som det var.

Svåra tankar trots friskförklarad

”Trots friskhetsförklaring kommer ätstörningsdemonen aldrig att sluta viska/skrika i ens öra och det gör den ju även nu. Men inte så öronbedövande som jag hade trott. Min syn på vad som är viktigt förändrades i samma sekund som Nemi kom ut”, skrev Maxine en månad efter förlossningen, intill Instagrambilder på sin kropp postpartum.

Maxine och Emil i Gift vid första ögonkatet 2020

Maxine och Emil träffades genom SVT-programmet i Gift vid första ögonkastet 2020.

För Motherhood utvecklar Maxine nu sitt resonemang:

– Jag accepterar kroppen och är stolt över mig själv. När det kommer sämre dagar tittar jag på Nemi och känner att all förändring var så himla värd.

Fick ätstörningar i tonåren

Maxine drabbades av bulimi vid 14 års ålder. Som 27-åring sökte hon vård och blev efter behandling med KBT, gruppsamtal, musikterapi och bildterapi friskförklarad.

– Min kropp har aldrig tidigare haft en funktion, den har aldrig sportat eller varit bra på något. Den har bara varit en farkost utan funktion. Det enda jag kunnat göra är att ändra vikten på den, säger Maxine till Motherhood om åren i sjukdom.

– Men nu har den kunnat skapa liv, nu ser jag den som meningsfull och fantastisk. Att den har förändrats är ett bevis på vad jag klarat av.

”Fuck you världen!”

På Instagram riktar Maxine en känga mot de som förväntar sig att mammor ska återgå till hur de såg ut och kände sig före graviditeten:

”Varken mitt psyke eller kropp kommer någonsin bli vad de varit. Jag är mamma nu, hela jag och mitt liv har förändrats. Det är världen som talar om för oss att vi som fött barn inte får förändras. Well, fuck you världen!”, skriver Maxine i sitt inlägg som i skrivande stund har fått nära 10.000 gilla-markeringar.

Källa: Motherhood

Källa: TT, Stina Stjernkvist/SVT

Se också: 7 oförglömliga ögonblick från "Gift vid första ögonkastet"
1:06

Efter reklamen: Se också: 7 oförglömliga ögonblick från "Gift vid första ögonkastet"

(1:06)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
18 vanliga mammors bilder visar hur det känns att få barn
Sex lekar som hade funnits med om Squid Game var svenskt
De största skandalerna genom tiderna i SVT:s Gift vid första ögonkastet