Mean girl från 2004 blir ny musikalfilm

Mean girls kommer tillbaka på bio – men med en twist

Först var Mean girls spelfilm, sedan blev den musikal – och nu blir musikalen film på nytt. Snurrigt? Lite, men också så fetch!

När Mean girls hade premiär 2004 tog den världen med storm, och i dag är komedin mer eller mindre kultförklarad.

För ett par år sedan adapterades berättelsen dessutom till musikal, och handlingen i de båda produktionerna kretsar kring huvudkaratäktren Cady, spelad av ingen mindre än Lindsay Lohan.

Efter att ha blivit undervisad hemma i Sydafrika börjar hon på ett amerikansk high school – och där kommer kulturkrocken med besked. Cady blir motvilligt indragen i ett socialt maktspel om popularitet och hämnd – och tvingas snabbt lära sig de oskrivna reglerna som krävs för att bli ett med skolans ”mean girls”, spelade av Rachel McAdams, Amanda Seyfried och Lacey Chabert.

Både film- och musikalmanuset är skrivet av Tina Fey – och i dagarna avslöjade hon att high school-komedin kommer att komma tillbaka på bio, men nu som musikalfilm.

Allt vi vet om musikalfilmen Mean girls

Den nya filmen kommer alltså att bli en adaption av musikalen, och därmed bjuda på både sång och dans.

– Jag är verkligen så taggad på att ta tillbaka Mean girls till vita duken. Det har varit tacksamt att se hur mycket filmen och musikalen har betytt för publiken. Jag har tillbringat sexton år med dessa karaktärer nu, de är mitt Marvel-universum och jag älskar dem djupt, kommenterar Tina Fey i ett pressmeddelande.

Exakt när nya Mean girls kommer att sättas upp på bio är inte klart, men enligt flera amerikanska medier är planen att den ska vara klar någon gång under nästa år. Tanken är också att alla originalkaraktärer ska vara med i filmen.

Foto: Paramount Pictures

Läs mer:

15 överraskande fakta du inte visste om Mean girls

24 oförglömliga citat från Mean girls

16 viktiga saker vi lärt oss från Mean girls