meghan markle prins harry väntar barn nummer två!

Meghan Markle är gravid – väntar sitt andra barn med prins Harry

Den goda nyheten om att Meghan Markle och prins Harry nu väntar sitt andra barn tillsammans, och att lille Archie nu ska bli storebror, kommer bara en tid efter Meghan Markles avslöjande om sommarens missfall.
Slå på ljud

Nu rapporterar tidningen People att prins Harry och Meghan Markle väntar sitt andra barn.

– Vi kan bekräfta att Archie kommer att bli storebror. Hertigen och hertiginnan av Sussex är mycket glada över att de väntar sitt andra barn, säger en talesperson för paret till sajten.

Sonen Archie, som fyller två år den 6 maj i år kommer alltså inom kort bli storebror. Och prins Harry och Meghan Markle annonserade babylyckan på sociala medier på Alla hjärtans dag. Beskedet om graviditeten kommer på samma dag som världen fick veta att framlidna prinsessan Diana var gravid med prins Harry 1983, för precis 37 år sedan.

Meghan Markle visar upp gravidmagen

I samma veva som paret annonserade graviditet nummer två, släpptes även en vacker bild på paret där man kan se Meghan Markles bebiskula, och en stolt prins Harry. Fotografit är taget av fotografen Misan Harriman, som även hon publicerar den på Instagram.

Berättade om missfallet hösten 2020

I en text, publicerad i New York Times nu i höstas valde Meghan Markle att tala ut om sitt missfall hon drabbades av under sommaren 2020.

”Det var en julimorgon som började lika vanligt som någon annan dag”, skriver Meghan och fortsätter:

”Efter att ha bytt blöja kände jag en skarp kramp. Jag föll på golvet med honom i armarna och nynnande en vaggvisa för att hålla oss båda lugna, den glada melodin var en skarp kontrast till min känsla av att något inte stämde. Jag visste, när jag grep om mitt förstfödda barn, att jag tappade mitt andra.”

Meghan skriver också att det finns ett tabu och en skam förknippat med missfall, vilket leder till att människor sörjer i ensamhet. Och nu vill hon öppna upp för samtal.

”Låt oss förbinda oss att fråga andra är du okej?”, skriver hon och menar att man ska lyssna på personens svar.

Foto: TT/Instagram

Relaterade artiklar
Meghan Markle och prins Harry startar podcast – det kommer den att handla om
7 av vår tids mest rebelliska kungligheter
Meghan Markles fina hyllning till andra kvinnor efter missfallet