Meghan Markle

Meghan Markle bekräftar: Gör feministisk serie för Netflix

Efter uppbrottet från det brittiska kungahuset meddelar Meghan Markle att hon gör comeback i filmbranschens rampljus. Nu med en feministisk serie för Netflix.
Se Meghan o Harry tala ut hos Oprah
0:30

Efter reklamen: Se Meghan o Harry tala ut hos Oprah

(0:30)

Slå på ljud

För tio år sedan slog Meghan Markle igenom som skådespelare i advokatdramat Suits. Efter premiären av succéserien i USA blev hon även världskänd för sin roll som Rachel Zane. Men när hon senare träffade prins Harry 2016 avslutade hon skådespelarkarriären enligt brittiska hovets regler. Nu är hon tillbaka.

Prinsparets uppbrott från brittiska kungahuset

Förra året meddelade prinsparet att de avsäger sig titlarna som arbetande medlemmar av den kungliga familjen. I en uppmärksammad intervju tillsammans med Oprah Winfrey berättade de om deras beslut och vad som påverkat dem vilket skapade globala rubriker.

– Under månaderna då jag var gravid var det diskussioner om att han (sonen Archie) inte kommer att få någon säkerhet eller någon titel. Oro uttrycktes också och det diskuterades hur mörk hans hy skulle vara när han föddes, vad det skulle betyda och hur det skulle se ut, berättade Meghan bland annat i intervjun.

Meghan Markle och prins Harrys produktion med Netflix

Efter parets uppbrott från kungahuset och den nya finansiella självständigheten från monarkin berättade hertigparet att de gör entré i filmbranschen. De meddelade då att de startat produktionsbolaget Archewell som även signat kontrakt med streamingjätten Netflix.

”Vårt fokus kommer ligga på att skapa content som informerar men också inbringar hopp. Som nya föräldrar är det också viktigt att skapa inspirerande familjeprogram” sa paret i samband med nyheten.

Meghan Markles nya serie Pearl

I ett pressmeddelande avslöjar nu det kungliga paret deras senaste produktion – nya serien Pearl. Serien ska skildrar en ung, hjältemodig flickas äventyr genom inspiration från historiens inflytelserika kvinnor. Där Meghan Markle själv erhåller rollen som exekutiv producent.

”Som många flickor i hennes ålder, är hjältinnan Pearl på en självupptäckande resa där hon försöker övervinna livets vardagliga utmaningar. Jag är glad att Archewell Productions tillsammans med den kraftfulla plattformen Netflix och dessa fantastiska producenter, kommer tillsammans ta fram den här nya animerade serien, som hyllar extraordinära kvinnor genom historien” säger Meghan i samband med avslöjandet av nya serien.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Inspireras av kändisarna – 21 vackra barnnamn från 2021
Fina storyn bakom Meghan Markle och prins Harrys val av namn till dottern
Oprah Winfrey om intervjufrågan hon ångrar mest: ”Jag skäms”