Mel C bekräftar: Spice Girls planerar en återförening

Snart kanske du kan sjunga med i ”Wannabe” på en konsert. En av 90-talets mest älskade grupper planerar en återförening, bekräftar Spice Girls Mel C.

Läs mer: Dags för nostalgi – Adidas tar tillbaka klassiska knäppbyxan

De före detta Spice Girls-medlemmarna väckte hopp i många 90-talisters hjärtan när de i helgen delade en bild på hela gänget i sociala medier. Självklart blev det genast snack om en återförening av tjejbandet som satte begreppet ”girl power” på världskartan.

På lördagen bekräftade Mel C ryktena om en återförening, skriver SVT.

– Det var underbart att träffas. Vi pratade om möjligheter och idéer för framtiden… men det är i det tidiga stadiet och inget är hugget i sten, så det blir inget större tillkännagivande, sa hon i ett radioprogram.

Gruppens alla fem originalmedlemmar, Victoria Beckham (Posh), Geri Halliwell (Ginger), Emma Bunton (Baby), Melanie Brown (Scary) och Melanie Chisholm (Sporty), träffades hemma hos Geri under fredagen. Senast de alla var tillsammans var under OS-invigningen i London 2012. Spice Girls splittrades år 2000 men återförenades en första gång för en turné 2007-2008.

Förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan vi ser dem köra ”Wannabe” på scen igen.

– Vi vill ge människor kraft. Det är så mycket negativt som händer runtom i världen hela tiden, och vi känner att Spice Girls alltid var roligt, säger Mel C.

Foto: IBL