Noah Cyrus och miley Cyrus

Miley Cyrus lillasyster går i hennes fotspår – här är Noah idag

Miley Cyrus yngsta syskon har gått i hennes fotspår och har idag en lovande karriär som artist. Noah Cyrus har alltid känt att hon levt i skuggan av sin syster – så hon tog saken i egna händer och gjorde ett namn för sig själv.
TV: Miley Cyrus stilresa genom åren
1:06

Efter reklamen: TV: Miley Cyrus stilresa genom åren

(1:06)

Slå på ljud

Miley Cyrus slog igenom som Hannah Montana i Disney-serien med samma namn för 16 år sedan. I fyra säsonger och en långfilm fick vi följa henne i rollen som hemlig popstjärna. Efter åren som barnskådis bytte hon spår och slog som riktig popstjärna istället, ja vi behöver väl inte förtydliga att Miley är en av världens största artister idag? Nej.

Hennes stora genombrott i Disney-serien är dock varken det enda eller första storslagna som hänt familjen Cyrus. Miley är dotter till countrysångaren Billy Ray Cyrus, som fick en megahit med Achy Breaky Heart 1992. Och familjens minsting Noah har en lovande karriär som artist även hon.

Det här är Noah Cyrus

Den yngsta i syskonskaran som föräldrarna Tish och Billy Ray Cyrus skapat är Noah Cyrus, som föddes 2000. Och Mileys 22-åriga lillasyster Noah Cyrus har gått i sin systers fotspår.

Miley Cyrus och Noah Cyrus på biopremiär 2011.

Redan som treåring fick Noah sin första roll i en tv-serie, som Gracie Hebert i Doc, i vilken även Miley medverkat. Hon har också dykt upp då och då i små roller i Hannah Montana. Efter åren som barnskådespelare växlade hon om till artist, precis som sin äldre syster. 2016 fick Noah ett skivkontrakt med skivbolaget RECORDS LLC, samma dag släppte hon sin debutsingel Make me (Cry).

2020 släppte Noah sitt debutalbum THE END OF EVERYTHING.

Att leva i skuggan av Miley Cyrus

Noah Cyrus sjunger om sin relation till Miley i låten Young & Sad, med raderna:

My sister's like sunshine
Always bringing good light
Wherever she will go
And I was born to rain clouds
When they blew the flame out
Blessed in her shadow

Sedan Noah var liten har hon känt att hon lever i skuggan av Miley, främst på grund av vad andra har sagt till henne genom alla år.

– Alla var hårda mot mig för att jag tyckte att det var tufft att vara Mileys lillasyster, jag kände mig alltid som den personen som alla sket i på grund av vad de skrev om mig på internet, säger Noah i en intervju med Harpers Bazaar.

– Det var outhärdligt, och det är därför jag skriver som jag skriver, säger hon och refererar till texten i låten.

Systrarna Miley och Noah tillsammans med mamma Tish.

Systrarna Miley och Noah tillsammans med mamma Tish.

– För det är det alla alltid säger till mig, att oavsett vad, kommer jag alltid att vara i skuggan av henne. Så jag trodde alltid på det, och det är så svart för mig att komma över.

Tappade sin egna identitet

Noah har också förklarat att hon kände att hon tappade sin egna identitet som barn.

– I hela mitt liv har jag fått höra att jag kommer att bli noll i jämförelse med min syster. Det var väldigt svårt för mig att växa upp och få höra att jag alltid skulle leva i skuggan av henne. Är du Miley Cyrus syster? Är du Hannah Montanas syster? Det fick mig att känna att jag inte hade en egen identitet som barn, säger hon och tillägger:

– När jag säger barn, så menar jag att jag var sju, det var då Hannah Montana startade. Så sedan jag var sju har jag ifrågasatt hela mitt liv, tills jag bestämde mig för att göra min egen musik, att göra ett namn för mig själv och göra min egen grej.

Noah Cyrus

Noah Cyrus.

Noah klargör dock att det inte alls är Mileys fel att hon känt som hon känt.

Noah och Miley på scen ihop

Systrarna har en bra relation med varandra, och så sent som under nyårsafton 2021 uppträdde de ihop i NBC med Dolly Partons låt Jolene.

Efter framträdandet skrev Miley om sin syster på Instagram:

”Ditt leende är som en vårvind, och din röst är mjuk som ett sommarregn”, en referens till den kända texten i Dolly Partons låt.

Foto: TT

Se också: Disneystjärnorna då och nu
1:37

Efter reklamen: Se också: Disneystjärnorna då och nu

(1:37)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Här är kändisarna du ska dejta baserat på ditt stjärntecken
Så hanterade Miley Cyrus sin panikattack bakom scenen
15 kändisbarn med väldigt kända gudföräldrar