Minns du skådisarna i Mean Girls? Så ser de ut i dag

Minns du skådisarna i Mean Girls? Så ser de ut i dag

För drygt 15 år sedan var Cady, Regina, Karen och Gretchen i Mean Girls namnen på allas läppar – men vad gör de egentligen i dag och hur ser de ut numera? Vi har svaren!

När tonårsfilmen Mean Girls hade premiär 2004 blev succén snabbt ett faktum och i dag är komedin mer eller mindre kultförklarad.

Handlingen kretsar kring Cady (Lindsay Lohan), som efter att ha blivit undervisad hemma i Sydafrika börjar på ett amerikansk high school – och där kommer kulturkrocken minst sagt med besked. Cady blir nämligen motvilligt indragen i ett socialt maktspel om popularitet och hämnd, och tvingas snabbt lära sig de oskrivna reglerna som krävs för att bli ett med skolans ”mean girls” – spelade av Rachel McAdams, Amanda Seyfried och Lacey Chabert.

Så, vad gör de forna tonårsstjärnorna i dag? Och hur ser de egentligen ut? Kolla nedan:

Lindsay Lohan – Cady Heron

Lindsay Lohan – Cady Heron

Lindsay Lohan fyller 34 år i juli.

Lindsay Lohan slog igenom redan som 12-åring i nyinspelningen av Disneys Föräldrafällan. Året var då 1998, och sex år senare intog hon alltså rollen som Cady i tonårskomedin Mean Girls. Sedan dess har Lindsay även testat på livet som musikartist, och släppt ett flertal egna låtar.

Ett av hennes senaste projekt var som skådespelare i kriminaldramat Among the Shadows.

Rachel McAdams – Regina George

Rachel McAdams – Regina George i Mean girls

Rachel McAdams fyller 42 år i november.

I Mean Girls spelade Rachel McAdams rollen som Regina George – gängets ledare. Kort därefter intog hon även rollen som Allie Hamilton i Dagboken, en hyllad film som trots sina år på nacken fortfarande är väldigt populär.

Sedan karriären tog fart har Rachel McAdams dessutom spelat i tv-serien True Detective, och ett av hennes senaste filmprojekt var i actionkomedin Game Night. I år är Rachel även aktuell i filmen Eurovision.

Amanda Seyfried – Karen Smith

Amanda Seyfried – Karen Smith i Mean girls

Amanda Seyfried fyller 35 år i december.

Amanda Seyfried inledde sin karriär i olika såpoperor, däribland As The World Turns och All My Children. Det stora genombrottet kom i rollen som Karen i Mean Girls, och kort därefter syntes hon även i tv-serien Veronica Mars.

Sedan dess har Amanda medverkat i flera större filmer, så som Mamma Mia, Dear John och Letters to Juliet. I år är hon bland annat aktuell i skräckfilmen You Should Have Left.

Lacey Chabert – Gretchen Wieners

Lacey Chabert – Gretchen Wieners i Mean girls

Lacey Chabert fyller 38 år i september.

Vid 12 års ålder fick Lacey Chabert sitt stora genombrott i tv-serien Ensamma hemma. Fyra år senare, 1998, spelade hon i filmen Lost in Space, och sex år efter det intog hon rollen som Gretchen i Mean Girls.

Därefter har Lacey Chabert arbetat en hel del som röstskådespelerska. I år är hon även aktuell i det romantiska dramat Winter in Vail.

Foto: Paramount Pictures, TT

LÄS MER:

Mean Girls kommer tillbaka på bio – men med en twist

15 överraskande fakta du inte visste om Mean Girls

24 oförglömliga citat från Mean Girls