Mischa Barton har lämnat The O.C. bakom sig.

TT

Mischa Barton avslöjar: Därför lämnande hon The O.C.

The O.C. var en av världens största serier i början av -00-talet, och en av de största stjärnorna var Mischa Barton som spelade Marissa Cooper.
Hon beslutade sig för att lämna det bakom sig, och nu avslöjar hon varför.
5 snackisar från veckan som gått
1:11

Efter reklamen: 5 snackisar från veckan som gått

(1:11)

Slå på ljud

När det var dags för Vänner att tacka för sig lanserades The O.C. som den nästa stora ungdomsserien. Och så blev det! Vecka efter vecka bänkade sig tittare världen över för att se hur det skulle gå för gänget i Orange County.

Bland huvudkaraktärerna var Ryan Atwood (Benjamin McKenzie), Seth Cohen (Adam Brody), Summer Roberts (Rachel Bilson) och så klart Marissa Cooper som spelades av Mischa Barton.

Mischa Barton fick bestämma Marissas öde

I slutet av säsong tre råkar Marissa Cooper ut för en olycka och dör i Ryans armar. Beslutet att låta karaktären dö chockade tittarna, och nu berättar skådespelaren att det var hennes eget val att lämna. Hon fick också valet av producenterna att antingen låta Marissa segla iväg mot solnedgången för att sedan kanske återvända, eller helt enkelt dö.

– Min dröm var att bli erbjuden de stora huvudrollerna och det var vad som hände. Det kändes som att det var det bästa för min hälsa och jag kände mig inte skyddad av mina skådespelarkollegor eller teamet just då, säger hon i en intervju med E!.

The O.C. gick mellan 2003 och 2007.

The O.C. gick mellan 2003 och 2007.

TT

Mischa Barton berättar nämligen att hon hade det väldigt jobbigt under inspelningen. Dels fick hon jobba väldigt hårt och dels var arbetsmiljön var allt annat än god för den unga skådespelaren.

– Det är ganska komplicerat. Det började ganska tidigt för det hade mycket att göra med att de tog in Rachel som en av huvudrollerna efter säsong ett och då jämnade ut allas lön. Och det var en slags generell mobbning från vissa av männen under inspelningar som kändes väldigt kasst, säger hon och fortsätter:

– Men jag älskade också programmet och behövde bygga upp mina egna väggar och olika sätt att hantera det och allt kändisskap som slängdes på framför allt mig. Jag behövde hantera allt intrång i mitt privatlivet och jag kände mig inte alls skyddad.

Splittrade känslorna efter dödsscenen

När den kända dödsscenen var färdiginspelad och klar och det var dags för Mischa Barton att tacka för sig var känslorna tudelade.

– Jag var väldigt ledsen över att lämna för de var som min familj, men det hade också funnits en del grejer som inte var så bra så jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var lite lättad över att ta bort mig själv från den situationen, säger hon.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Kathryn Gallagher driver med pappa Peters O.C.-karaktär
Bilder på skådisarna i O.C. – första och sista avsnittet
Kommer du ihåg Mischa Barton från The O.C? Så ser hon ut i dag