Molly Sandén gjorde ett bejublat framträdande på under Oscarskvällen.

TT

Molly Sandéns känga till managern efter succén på Oscarsgalan

Efter sitt framträdande på Oscars förgala har Molly Sandén hyllats till skyarna.
Det har inte gått artisten förbi – och nu riktar hon en vass pik mot sin tidigare manager.
Här uppträder Molly Sandén under Oscarsgalan – se framträdandet
0:36

Efter reklamen: Här uppträder Molly Sandén under Oscarsgalan – se framträdandet

(0:36)

Slå på ljud

Det blev ingen Oscar i kategorin bästa sång för låten Husavik från komedin Eurovision song contest: The story of fire saga, men Molly Sandén lyckades i alla fall vinna publikens hjärta.

Hon uppträdde, likt de andra nominerade i kategorin, med låten på förgalan inför den stora filmfesten (som slog bottenrekord i antal tittare). Hennes framträdande var förinspelat från hamnen i den isländska orten med samma namn som låten – och scennumret blev riktigt storslaget.

Med sig på scenen hade Molly Sandén en barnkör i stickade tröjor, och hon var själv klädd i en klänning av designern Selam Fessahaye.

Favorit hos tittarna

Men som sagt: Någon Oscarstatyett kammade låten inte hem. Istället var det Fight for you av D’Mile, HER och Tiara Thomas från Judas and the black Messiah som tog den utmärkelsen. Ifrån den filmen prisades även Daniel Kaluuya i kategorin bästa manliga biroll.

Nominerade till årets sång var även låten Hear my voice från The trial of the Chicago 7, Io si (Seen) från Med livet framför sig och Speak now från One night in Miami.

Vad Husavik och Molly Sandén dock vann var IMDB:s omröstning av det bästa framträdandet på förgalan. Och det med besked! Hela 64 procent av rösterna landat på henne. Närmast var Oscarsvinnaren som fick blott 14 procent.

Det uppmärksammades av den svenska stjärnan.

”För fucking sjukt”, skriver Molly Sandén på Instagram stories om det.

Molly Sandén var solklar favorit på IMDB:s omröstning.

Molly Sandén var solklar favorit på IMDB:s omröstning.

Instagram

Kallas Sveriges Adele

Kritikerna verkar också vara imponerade av hennes framträdande och röst. Tidningen Los Angeles Times kallar henne exempelvis för Sveriges motsvarighet till Adele.

Molly Sandén har också skärmdumpat den artikeln och delat på Instagram stories, med en rejäl känga till sin tidigare manager.

”Jag hoppas verkligen att den gamla LA-managern som sade åt mig att jag ‘var tvungen att gå ner 9 kilo för att lyckas‘ läser det här...”, skriver hon och lägger till en emoji med två skålande ölglas.

LA times hyllning – och Molly Sandéns vassa pik.

LA times hyllning – och Molly Sandéns vassa pik.

Instagram

Molly Sandén bodde i Los Angeles under ett par år i mitten av 2010-talet, men flyttade tillbaka till Sverige 2105. Hon har tidigare berättat att det bland annat hade att göra med utseendehetsen.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Här uppträder Molly Sandén under Oscarsgalan – hela framträdandet
Årets alla vinnare på Oscarsgalan 2021
Molly Sandén uppträder på Oscarsgalan – här är artisterna