molly sandén oscarstatyett

Molly Sandén Oscarsnominerad för låt i Netflix-film

Molly Sandén, 28, har chans att vinna filmvärldens mest prestigefyllda statyett – en Oscar. Det är hennes sånginsats på låten Husavik från Netflix-filmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga som nominerats i kategorin bästa originalmusik.
Molly Sandén Oscar nominerad för låten i Netflix-filmen
Slå på ljud

Årets Oscars-nomineringar har presenterats och svenska sångerskan Molly Sandén har chansen att kamma hem pris i kategorin bästa originalmusik. Under alter egot My Marianne sjunger hon låten Husavik i Netflix-filmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga som nu kan vinna en statyett.

Kom med av en slump

Filmen är en komedi som driver med Eurovision Song Contest och Molly Sandén agerar sångröst år huvudrollsinnehavaren Rachel McAdams. Låten Husavik framförs av Molly Sandén och Will Ferrell.

I en intervju med DN har Molly tidigare förklarat att hon hamnade i filmen ”av en sjuk slump”. Hon befann sig på låtskrivarresa i Los Angeles när hon blev uppringd av en nära vän och musikproducent som behövde en demoröst till den låt han skrivit åt Netflix-filmen.

– Texten var askul så jag ställde upp men trodde väl aldrig att de skulle välja mig. Men de ringde tillbaka och sa att de ville ha med mig i projektet, har Molly förklarat för DN.

Sjunger under alter ego

Molly framför som sagt låten under namnet My Marianne som hon beskrivit som ”lite av mitt 14-åriga alter ego, som stod i källaren och försökte ta höga Celine Dion-tonartshöjningar”. Namnet är inte taget ur luften, det är hennes riktiga mellannamn.

På Instagram kommenterar Molly Sandén nomineringen så här:

”Så. jävla. glad. WOW”

Oscarsgalan 2021 går av stapeln den 26 april.

Relaterade artiklar
Kändisarna i Eurovision Song Contest: The story of Fire Saga
Molly Sandén slår tillbaka efter hårda orden om kroppen
Filmen om Eurovision Song Contest kan få en uppföljare