Monica Lewinsky och Bill Clinton

Monica Lewinsky gör tv-serie om relationen med Bill Clinton

Det blir en tredje säsong av American crime story. Denna gång kommer den verklighetsbaserade dramaserien att handla om Bill Clintons omskrivna otrohetsaffär med Monica Lewinsky – som själv är med och producerar filmatiseringen.

Den verklighetsbaserade dramaserien American crime story har sänts i två säsonger. Den första, Fallet O.J. Simpson, tog upp skådespelaren O.J. Simpsons mordrättegång och den andra handlade om seriemördaren Andrew Cunanans mord på designern Gianni Versace.

Nu står det klart att det även blir en tredje säsong av serien – och den kommer att skildra Bill Clintons omskrivna otrohetsaffär med Monica Lewinsky.

Skandalen uppdagades 1998 och skakade om amerikansk politik fullkomligt. Det visade sig nämligen att Bill Clinton, den då sittande presidenten, under flera år haft en sexuell relation med Vita Huset-praktikanten Monica Lewinsky. Kärleksaffären blev snabbt en världsnyhet och ledde till att presidenten ställdes inför riksrätt och vara nära att avsättas.

Avslöjandet gjorde även att Monica Lewinsky utsattes för ett extremt hat och hennes liv har sedan dess präglats av en enorm medieexponering.

Monica Lewinsky är med och producerar serien

Den tredje säsongen av American crime story har fått titeln Impeachment och väntas ha premiär den 27 september 2020. Bara två veckor före det amerikanska presidentvalet.

Manuset är baserat på författaren Jeffrey Toobins bok A vast conspiracy: The real story of the sex scandal that nearly brought down a president, som American crime story-skaparen Ryan Murphy köpte rättigheterna till redan 2017.

Beanie Feldstein

Beanie Feldstein kommer att spela Monica Lewinsky i serien. Foto: Lisa O’Connor/TT

Att det dröjt fram till nu med att sjösätta projektet beror på att Ryan Murphy och seriens manusförfattare, Sarah Burgess, velat ha med Monica Lewinsky som producent. Detta för att hon ska få möjligheten att berätta om händelsen från sitt perspektiv, samt tjäna pengar på sin historia.

– Jag sa till henne: ”Ingen borde berätta din historia förutom du själv, det hade till och med varit osmakligt om någon gjorde det. Så vill du producera den här serien med mig så skulle jag älska det, men du måste vara producent och tjäna de förbannade pengarna, sa Ryan Murphy till Hollywood Reporter när det började ryktas om serien i början på förra året.

Monica Lewinsky har nu tackat ja till att vara med och producera serien och en säsong tre av American crime story är bekräftad. Skådespelaren Beanie Feldstein kommer att axla rollen som Monica, men vilka som ska spela Bill och Hillary Clinton är ännu inte klart.

Foto: Matt Baron/Rex/Shutterstock, Neil Munns/TT

Läs mer:

Disney ska göra en remake på ”Ensam Hemma” – och fansen är inte glada

The Hills: New beginnings säsong två – här är allt vi vet

Blir det en säsong 4 av Stranger things? Här är allt vi vet!